ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÂÏÕËÇ ÐÑÏÔÁÓÇ ÌÏÌÖÇÓ ÂÑÏÕÔÓÇÓ Ã

Βρούτσης: Η ΝΔ δεν θα γίνει ουρά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Η αλλαγής στάσης της ΝΔ από το «ναι» στο «παρών», σε ό,τι αφορά την καταβολή του εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, σχετίζεται με το ότι, ενώ ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε στη Βουλή ότι η πρωτοβουλία δε θα προκαλέσει τριγμούς στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, τη δεύτερη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο ESM έβγαλε ανακοίνωση ότι «παγώνει» τη διευθέτηση του χρέους, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm» o τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.
«Το «παρών» δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την ουσία της καταβολής τού μερίσματος προς τους συνταξιούχους. Εμείς ήμασταν θετικοί από την αρχή. Θετικοί, κι ως εισηγητής στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είπα πολλές φορές ότι εμείς καταρχήν συμφωνούμε, όμως ασκήσαμε κριτική σε τέσσερα σημεία» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας για την ονομαστική ψηφοφορία:
«Μείναμε όλοι άναυδοι (σσ: μετά την ανακοίνωση του ESM), διότι φάνηκε γι άλλη μία φορά αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός, είπε ψέμματα στη Βουλή […] Από τη στιγμή που είχαμε πει όλοι «ναι», ήξερε ο κ. Τσίπρας ότι στη Βουλή η ΝΔ είχε πει ναι, μετά τι έκανε;
Ήθελε να παγιδεύσει, να μπλοκάρει την ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου σε μία κατεύθυνση που έβαζε σε κίνδυνο την ελληνική συμφωνία;».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top