ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

stathakis

Γ. Σταθάκης: Ανάπτυξη 2,5 – 3% το 2017

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Ανάπτυξη 2,5 με 3% της οικονομίας το 2017 «βλέπει» ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης επικαλούμενος την πορεία των οικονομικών δεικτών στη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.
Μιλώντας στην 1η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την εταιρεία «Συμεών Τσομώκος Α.Ε.», ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι «το δεύτερο τρίμηνο 2016 είναι το πρώτο, στη διάρκεια του οποίου έχουμε θετικό πρόσημο σε σχέση με αμέσως προηγόυμενο. Υπάρχει βεβαιότητα ότι η ίδια πορεία θα συνεχιστεί και στο τρίτο τρίμηνο, με ισχυρές ενδείξεις και για το τέταρτο. Η εικόνα τριών διαδοχικών τριμήνων με θετικό πρόσημο θεωρείται τάση που διαμορφώνει πλέον μονιμότερη προοπτική για την οικονομία».
Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι οι τράπεζες έχουν πλέον στα χέρια τους όλα τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι οι στόχοι έχουν τεθεί και είναι διατυπωμένοι μέχρι το 2019 και αφορούν την απομείωσή τους κατά 40% έως το τέλος αυτής της περιόδου. Έκανε λόγο για προοπτική αποκλιμάκωσής τους τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Σχετικά με το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, επισήμανε ότι με βάση τις επιδόσεις του 2015-2016 αυτό εφαρμόζεται και έχει αποτελέσματα.
Για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, σημείωσε πως σύντομα αναμένεται και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, «που συμβολίζει την πλήρη επιστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα».
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων, ο υπουργός επισήμανε ότι εντός του Οκτωβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης σε μία μέρα και ότι αυτή τη λειτουργία θα την πάρουν τα επιμελητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top