ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Sothebys-1

Δημοπρασία αισθησιακών έργων πάθους και επιθυμίας

σε Ευκαιρίες

Αποδεικνύοντας ότι η τέχνη ήταν ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένη με την έκφραση του πάθους και του αισθησιασμού, η έκθεση, με τίτλο «Ερωτισμός: Πάθος & επιθυμία», εγκαινιάζεται στο κτήριο του Οίκου Sotheby’s στη New Bond Street του Λονδίνου, στις 11 Φεβρουαρίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τη δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου.
Η έκθεση περιλαμβάνει αναπαραστάσεις του έρωτα και του σεξ, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, εξερευνώντας θεματικές ενότητες που αφορούν στην ομορφιά της επιθυμίας, αναπαραστάσεις του ανδρικού γυμνού, αλλά και την ίδια τη σαρκική πράξη, απογυμνωμένα από όποια μεταφορά.
Παρουσιάζονται περισσότερα από 100 μοναδικά έργα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται έπιπλα του 19ου αιώνα, σχέδια, έργα τέχνης, φωτογραφίες και έργα σύγχρονης γλυπτικής.
«Το ένστικτο της οικειότητας παραμένει σταθερό για χιλιετίες, όπως και η ανάγκη για την απεικόνισή του» επισημαίνει ο Rowan Pelling, ο οποίος έχει επιμεληθεί την εισαγωγή του καταλόγου της έκθεσης. Έχοντας ξεκινήσει ως εκδότης του μηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού ερωτικού περιεχομένου «The Erotic View», έχει επιμεληθεί στήλες αφιερωμένες σε συζητήσεις γύρω από το σεξ, σε αρκετά μέσα.
Ο επικεφαλής της δημοπρασίας, Κωνσταντίνος Φράγκος, σημειώνει: «Η τέχνη υπήρξε ανέκαθεν εκεί, για να μας πει μια ανθρώπινη ιστορία, και το σεξ ήταν πάντα ένα μέρος αυτής της ιστορίας, με στόχο να εξαναγκάσει, να σοκάρει ή να αποπλανήσει. Πράγματι, ο ερωτισμός στην τέχνη έχει εμφανιστεί σε όλες τις μορφές τέχνης, και η έκθεσή μας θα ταξιδέψει τον θεατή μέσα στον χρόνο.
Terry Rodgers, The variable frequencies of restraint.
Στη δημοπρασία αυτή, συνυπάρχουν μια συναρπαστική σειρά από έργα τέχνης και αντικείμενα, ξεδιπλώνοντας μπροστά στα μάτια μας μια ολόκληρη ιστορία και παρουσιάζοντας, επίσης, εκπληκτικά έργα ιδιαίτερων καλλιτεχνών, όπως ο Picasso, ο Man Ray, ο Ettore Sottsass και ο Marc Quinn».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top