ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_ copy

Δρίτσας: «Χάσαμε, τι δεν τα πήγαμε καλά; Ηττηθήκαμε. Συμβιβαστήκαμε»

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

«Το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι δομή. Είναι τράνζιτ», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε για το λιμάνι του Πειραιά: «οργανώνουμε τη σίτιση, οργανώνουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». «Είμαστε υποχρεωμένοι, οι σχεδιασμοί μας, να είναι για το χειρότερο σενάριο», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας. «Δεν επαναπαυόμαστε», πρόσθεσε. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα», σχολίασε ο υπουργός για τους μετανάστες, «θέλουν, δια της Ελλάδας, να πάνε στην Ευρώπη».
«Όλοι οι ατίθασοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε έναν στόχο να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και να πετύχουμε, έστω ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης να το θέσουμε σε εφαρμογή, όχι ως πρόγραμμα παροχών, αλλά ως πρόγραμμα που στον πυρήνα του είχε μελετημένες ενίσχυσης της εσωτερικής ενεργούς ζήτησης ως τρόπο για το ξεπέρασμα της κρίσης. Χάσαμε, ηττηθήκαμε, συμβιβαστήκαμε, είναι προφανές”, δήλωσε ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας ωστόσο πως «πετύχαμε καλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» και απ’ όσα προέβλεπε η πρόταση Γιουνκέρ, «αλλά αυτά δεν ήταν η πολιτική μας».
Μπροστά σε αυτό το δίλημμα, αν μετά από αυτή τη σκληρή εξέλιξη τα παρατάμε και φεύγουμε ή συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, επισήμανε ο κ. Δρίτσας, απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό. Η εντολή ήταν συνεχίστε, να δώσετε τη μάχη, συμπλήρωσε. «Χάσαμε, τι δεν τα πήγαμε καλά; Χάσαμε. Ηττηθήκαμε. Συμβιβαστήκαμε», ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top