ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

jose Mourinho

Η Αγγλία ετοιμάζει τις λίρες της

σε Αθλητισμός/Κόσμος

Το οικονομικό φάσμα της Premier League αναμένεται να εκτιναχθεί την ερχόμενη σεζόν, με την άφιξη των Ζοζέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρδιόλα, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τον «πολύ» Κλοπ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΑΡΣΙΝΟ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ «ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

Η εποχή της βασιλείας της Ισπανίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πλησιάζει στο τέλος της. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, εσχάτως και Ατλέτικο, δαπάνησαν δεκάδες εκατομμύρια για να φτιάξουν εξαιρετικές ομάδες οι οποίες κυριάρχησαν στα κύπελλα Ευρώπης. Σαφέστατα και εδώ και μία δεκαετία, οι Ισπανοί έχουν το δικαίωμα να κοκορεύονται για το ποδόσφαιρό τους. Όμως η όλη ιστορία σταματά κάπου εδώ, καθώς όλα δείχνουν πως η οικονομική υπερδύναμη, η Premier League, από του χρόνου θα είναι το πιο αξιοζήλευτο εμπορικό προϊόν.

Οι Κινέζοι σπεύδουν να δαπανήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια για να πάρουν μερικούς πρωτοκλασάτους παίκτες. Η Παρί ΣΖ παλεύει να κάνει κάτοικο Παρισίου τον Νεϊμάρ, όμως οι ομάδες της αγγλικής Λίγκας επενδύουν σε εκείνους που και θα κάνουν το ποδόσφαιρό τους πιο ελκυστικό, αλλά και θα το εκτοξεύσουν ως προϊόν, ως τηλεοπτικό θέαμα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε στα μέσα της σεζόν την Λίβερπουλ. Σαφέστατα και δεν προχώρησε σε μεταγραφές αυτόν τον χειμώνα, καθώς το πλάνο μιλά για πακτωλό μεταγραφικού μπάτζετ το ερχόμενο καλοκαίρι. Η πάλαι ποτέ κραταιά Λίβερπουλ ετοιμάζεται για ν’ ανοίξει το πορτοφόλι της και πάλι. Ο Γερμανός τεχνικός αναμφίβολα είναι μία προσωπικότητα που κεντρίζει το ενδιαφέρον περισσότερο από κάθε άλλον προπονητή στον κόσμο. Είναι δηλαδή ότι πρέπει για την Premier League η οποία προετοιμάζεται για να υποδεχτεί τον Τζοζέπ Γκουαρδιόλα. Ο μετρ του νέου ποδοσφαίρου, ο ιδρυτής του tiki taka της Μπαρτσελόνα, ανακοινώθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι. Μετά το τέλος της σεζόν, ο Εμάνουελ Πελεγκρίνι θ’ αποχωρήσει και αντί αυτού, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν για να ικανοποιήσουν τα τερτίπια του Ισπανού προπονητή.

Editorial use only. No merchandising. For Football images FA and Premier League restrictions apply inc. no internet/mobile usage without FAPL license - for details contact Football Dataco  Mandatory Credit: Photo by Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock (5505365bc)  Jurgen Klopp manager of Liverpool looks on   during the Barclays Premier League match between West Ham United and Liverpool   played at Boleyn Ground on 2nd January 2016 in London  Barclays Premier League 2015/16 West Ham United v Liverpool Upton Park, Green St, Upton Park, London, United Kingdom - 2 Jan 2016

Το τρίγωνο θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις φήμες πάντα, με το καλύτερο και δυνατότερο κομμάτι στο παζλ. Αυτό που εγγυάται την ίντριγκα, τον… χαμό, την σπατάλη και φυσικά την εκκεντρικότητα. Αν οι φήμες ευσταθούν και ο Ζοζέ Μουρίνιο αναλάβει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το ισχυρότερο ποδοσφαιρικό πορτοφόλι στον πλανήτη Γη, τότε τα πράγματα θα γίνουν αυτομάτως έκρυθμα. Θα μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό Big Brother, ένα reality show τρέλας και εκκεντρικότητας, το οποίο θα οδηγήσει μόνο σε νέα έσοδα και σε νέες επιτυχίες για τις ομάδες της Premier League.

Το ευρωπαϊκό σκηνικό αναμένεται ν’ αλλάξει. Κι αν όλα λειτουργήσουν ενθαρρυντικά και δεν… βαρέσει κανείς κανόνι, τότε είναι μάλλον απίθανο να μιλάμε για τις κλασικές κόντρες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης στα επόμενα χρόνια. Ο μοναδικός τρόπος για να μην αλλάξουν οι υπάρχουσες ισορροπίες, είναι η παρεμβολή των ασιατών επενδυτών σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μία διαδικασία που θα αυξήσει τη διασπορά των σπουδαίων παικτών, αποκρούοντας την αγγλική επίθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αθλητισμός

Go to Top