ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

mariane-tisen

Η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να γίνει σεβαστή από όλους

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Την ανησυχία της για «δηλώσεις που μοιάζουν να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων πάνω στα οποία στηρίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας» εκφράζει η Επίτροπος Απασχόλησης Μαριάνε Τίσεν, σε συνέντευξή της στα «Νέα». «Για την Κομισιόν και την Eurostat είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά στατιστικά δεδομένα είναι αξιόπιστα και ακριβή κατά την περίοδο της θητείας του κ. Γεωργίου από το 2010 μέχρι και το 2015», τονίζει η Επίτροπος. Εκφράζει επίσης την στήριξή της στον κ. Γεωργίου, ο οποίος – όπως αναφέρει – «βοήθησε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των επίσημων ελληνικών στατιστικών δεδομένων».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι «χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά και μαζική αναδιαμόρφωση του ελληνικού στατιστικού συστήματος για να ανακτηθεί η αξιοπιστία» των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, η οποία όμως – όπως προειδοποιεί η Επίτροπος, «μπορεί να χαθεί μέσα σε μια στιγμή». «Για τη Eurostat, τα δεδομένα των ελληνικών δημόσιων οικονομικών ξανακέρδισαν την πλήρη τους αξιοπιστία το φθινόπωρο του 2010, όταν δημοσιεύθηκαν χωρίς επιφυλάξεις. Αυτό ήταν αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς εκ μέρους της ΕΛΣΤΑΤ σε στενή συνεργασία με την Eurostat», προσθέτει.
Η κ. Τίσεν τονίζει ότι είναι καίριας σημασίας η ΕΛΣΤΑΤ να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και τον επαγγελματισμό της και εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτή η ανεξαρτησία θα γίνει σεβαστή από όλους.
Σημειώνει τέλος ότι το ευρύτερο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και γι’ αυτό «έχει ήδη μπει στην ατζέντα του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top