ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Η Κυβέρνηση «βάζει χέρι» ξανά στα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του πολυδιαφημισμένου πλεονάσματος, η κυβέρνηση αναζητά πόρους για να καλύψει τις υποχρεώσεις του Κράτους, ενώ συνεχίζεται επί μακρόν η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές. Μετά τα ταμεία, η κυβέρνηση «βάζει χέρι» και στα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων, προκειμένου να καλύψει τρέχουσες ανάγκες του Κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε «περάσει» για τους ίδιους λόγους το 2015.
Η εντολή δόθηκε την Πέμπτη (21/4), στις 10:09 το πρωί και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο, η κίνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. Το e-mail κοινοποιήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και φέρει την υπογραφή του Θεόδωρου Κοματά, προϊστάμενου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. Από την εντολή εξαιρούνται μόνο τα χρήματα που προορίζονται για τις ανάγκες του επόμενου 15ημέρου.
Το οξύμωρο είναι ότι η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε την ημέρα που η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για το πρωτογενές πλεόνασμα του 0,7% που εμφάνισαν τα στοιχεία της Eurostat. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Πού βρέθηκαν τα ταμειακά αποθέματα στα νοσοκομεία, όταν η συντριπτική πλειοψηφία τους χρωστούν αρκετά εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και άλλες υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top