ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

8_

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα τέταρτο μνημόνιο με βαριά μέτρα, χωρίς χρηματοδότηση»

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

«Η κυβέρνηση φέρνει μία πολύ κακή συμφωνία. Ένα τέταρτο μνημόνιο με βαριά μέτρα, χωρίς χρηματοδότηση», δήλωσε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που δόθηκε από στελέχη της ΝΟΔΕ. Ο κ. Αυγενάκης είπε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα, που θα έκλεινε τη δεύτερη αξιολόγηση «χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα», παίρνει μέτρα μισό δισ. ευρώ για το 2018 και 3,6 δισ. ευρώ για το 2019 και μετά.
Ακόμη, ανέφερε ότι «ο κ. Τσακαλώτος, αντί να παραιτηθεί, πανηγυρίζει παραμένοντας στην καρέκλα του» και «η Αχτσιόγλου, αντί για τη «ρήτρα της επεκτασιμότητας» και της «ευνοϊκότερης ρύθμισης» των κλαδικών συμβάσεων, καλείται να νομοθετήσει τώρα το αντίθετο. «Η Κυβέρνηση Τσίπρα, αντί να δώσει τη 13η σύνταξη, κόβει ακόμη δύο», πρόσθεσε.
Για την τεχνική συμφωνία, ο γραμματέας της ΝΔ σημείωσε πως κλείνει χωρίς καμία δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους, χωρίς καμία αναφορά για ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ, με διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% τουλάχιστον μέχρι το 2021, με νέα μέτρα 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το e-mail Χαρδούβελη.
Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ, τόνισε ότι δεν ψηφίζει αυτήν την πολύ κακή συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρουν το βάρος των πρόσθετων μέτρων και του κόστους της καθυστέρησης».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top