ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ 2004

Και η Πολιτεία αρκείται στην επικοινωνία

σε Αθλητισμός/Ελλάδα

Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο αρχίζει να μοιάζει (στην κυριολεξία) με ναρκοπέδιο και παρά τις βόμβες, τις απειλές, τους εμπρησμούς και τις δόλιες… επισκέψεις, η Πολιτεία αρκείται σε επαφές δίχως νόημα με τη γενιά των ποδοσφαιριστών του 2004…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΑΡΣΙΝΟ, ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Η πρώτη επαφή έγινε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της εθνικής Ελλάδος με το αντίστοιχο συγκρότημα της Βοσνίας. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, καταλαμβάνει καθυστερημένα τη θέση του στους επισήμους. Υπάρχει όμως λόγος γι’ αυτό. Λίγο πριν την έναρξη του ματς βρέθηκε σε μία συγκεκριμένη σουίτα του γηπέδου «Καραϊσκάκης». Εκεί τον υποδέχτηκαν οι Έλληνες διεθνείς, η ομάδα του 2004, στην οποία έχει παραχωρηθεί τιμής ένεκεν μία σουίτα, για να παρακολουθούν από εκεί τις αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν γι’ αυτή τη συνάντηση. Κάποια αστεία παραλειπόμενα, κάποιες μισές κουβέντες για την κατάσταση.
Η σύνδεση πάντως έγινε. Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού, ξεκινά κύκλο επαφών με τους διεθνείς. Οι ψίθυροι μιλούν για κοσμογονικές εξελίξεις. Μόνο και μόνο η αίγλη εκείνων των παιδιών, αρκεί για να δημιουργηθεί εκ νέου ένα νέο ρεύμα που μπορεί να συμπαρασύρει τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να οδηγήσει στη νέα εποχή.
Πάνω στην ώρα. Τη στιγμή δηλαδή όπου εδώ και μερικές εβδομάδες, απανωτά, μαφιόζικα χτυπήματα πλήττουν την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στον κύκλο της βίας που ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αρχικά, κανείς από τους διεθνείς δεν θέλησε να καταθέσει κάποια άποψη ή να κάνει ένα σχόλιο για τις μέχρι τώρα συζητήσεις. Μάλιστα την Παρασκευή υπήρξε και νέα συνάντηση. Αυτή τη φορά αντιπροσωπεία της ομάδας του 2004, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να συναντήσει αυτή τη φορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Το παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού, έδωσε και πάλι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Μετά την κουβέντα που έγινε, όπως γράφτηκε, έμεινε ευχαριστημένος από όσα ειπώθηκαν.
Μάλιστα σε πηγαδάκια έξω από το Μαξίμου, ανέφερε ότι περιμένει να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα του ποδοσφαίρου από την επόμενη αγωνιστική, ενώ σημείωσε ότι θέλει να αυστηροποιηθούν οι ποινές προς τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Σημειώνεται, βέβαια, ότι οι ποινές έχουν γίνει πιο αυστηρές από το προηγούμενο καλοκαίρι και μεταξύ άλλων προβλέπουν πρόστιμα που ξεκινούν από 20.000 ευρώ (μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί ούτε μία τιμωρία).
Ο Βασιλειάδης έλεγε μετά τη συνάντηση: «Πρέπει να βάλουμε επιτέλους σε μια σειρά το ποδόσφαιρο για να σταματήσουμε να είμαστε υπουργείο ποδοσφαίρου και να ξαναγίνουμε γενικά αθλητισμού, να ασχολούμαστε και με άλλα αθλήματα».
Φυσικά τα ευχολόγια είναι εύκολα. Όμως μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, η νέα πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού δεν έχει καταφέρει να πιάσει «ζεστά» το ζήτημα. Και χωρίς αμφιβολία οι συναντήσεις αυτές δεν προσφέρουν το παραμικρό, αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη ατζέντα ή ξεκάθαρος στόχος. Τούτη την ώρα το θέμα μοιάζει καθαρά επικοινωνιακό, την ώρα που η… πατάτα είναι αν μη τι άλλο «καυτή».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αθλητισμός

Go to Top