ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ȅӓKύɊǠ- ŃʁɍɁ ԏՠŊˏÉʏՠʅ͔яՠԏՠՐϘǖɏՠć́їϕ ȅӓKύɊǓ ԑɁ͔VՋˏՠ̇ԁ։ć

Και ο Μηταφίδης πήρε την «13η σύνταξη»; Πόσοι ακόμα;

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Την «θύελλα» αντιδράσεων που έχει ξεσηκωθεί, με αφορμή την κατάθεση του έκτακτου βοηθήματος της κυβέρνησης και σε βουλευτές, όπως ο Μάκης Μπαλαούρας, σχολίασε σε συνέντευξή του ο, επίσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Στην ουσία, χρησιμοποιώντας α’ πληθυντικό πρόσωπο, ο κ. Μηταφίδης «ομολόγησε» ότι είναι και ο ίδιος ένας εκ των βουλευτών που έλαβαν το βοήθημα. «Όσοι μας εγκαλούν για το λάθος που έγινε με την καταβολή στους λογαριασμούς μας του έκτακτου βοηθήματος, που είναι λάθος της υπηρεσίας και θα επιστραφεί, ας ψάξουν να βρουν πόσοι δικοί τους το πήραν χωρίς να βγάζουν μιλιά» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.
Παράλληλα, τόνισε πως «δεν στοχοποιήθηκε τυχαία ο Μάκης Μπαλαούρας» και υπογράμμισε πως, «επειδή το κριτήριο δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και ηθικό, σε όσων τους λογαριασμούς μπήκε το βοήθημα, φορτωνόμαστε και ιδιοτέλεια».
Τέλος, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση: «Ας μας πουν για τα λεφτά που πήγαν στα νησιά της Καραϊβικής».
Παράλληλα, 20 με 25 βουλευτές ακόμα ενδέχεται, όπως αποκάλυψε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Μητρόπουλος, να έχουν λάβει την εφάπαξ 13η σύνταξη, που δόθηκε τον Δεκέμβριο στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Είναι γύρω στους 20 με 25 βουλευτές εν ενεργεία που έχουν πάρει σύνταξη, που μπορεί να το έχουν πάρει… δεν φταίνε όμως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Λίγες ώρες νωρίτερα, σε πλήρες άδειασμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με το πώς έγινε γνωστό και τις ενέργειες που ακολούθησαν για τη 13η σύνταξη που πήρε στο τέλος του 2016 μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους είχε προχωρήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος. Αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «μόλις το συνειδητοποίησα δώρισα το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ», ο Σύλλογος των εργαζομένων της ΤτΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ήταν ο ίδιος ο σύλλογος που εντόπισε τη χορήγηση του «μποναμά» στον κ. Μπαλαούρα.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΤΕ στην ανακοίνωσή του ανέφερε αφενός ότι στις αρχές Ιανουαρίου εντοπίστηκε η χορήγηση του βοηθήματος στον πρώην εργαζόμενο και συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκη Μπαλαούρα και ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε εννέα ολόκληρες ημέρες για να στείλει επιστολή στον σύλλογο με τον οποίο να ανακοινώνει ότι επιστρέφει από 150 ευρώ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top