ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

tsipras-kammenos

Καμμένος και Σπίρτζης θεωρούν ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι

σε Ελλάδα/Πολιτική

Άφωνοι παρακολουθούμε σ’ αυτή τη χώρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κ. Καμμένου να παραμείνει αγκιστρωμένος στην εξουσία, καθώς και την αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη συμμαχία του με τον κ. Καμμένο, προκειμένου να διατηρηθεί και ο ίδιος στην εξουσία…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Βράδυ Κυριακής, 22 Μαΐου, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές του ψήφισαν μια χαρά τα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
Δυο μέρες αργότερα, την Τρίτη, 24 Μαΐου, ο κ. Καμμένος αποφάσισε να κοροϊδέψει το ακροατήριό του στη Σύρο με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, κοροϊδεύοντας μπροστά στα μούτρα τους όλους τους Έλληνες που πληροφορήθηκαν άναυδοι όσα είπε:
«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μια πράξη εγκληματική, είναι μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πω ότι δώσαμε μια μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από τη πρώτη στιγμή συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας: Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μην θιχθούν οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας, η δικαστική εξουσία της χώρας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Δυστυχώς, στο θέμα των νησιών, έφθασα μέχρι την παραίτηση από υπουργός, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή την φάση».
Αυτά είπε ο άνθρωπος, δυο μέρες αφότου τα ψήφισε όλα – παριστάνοντας ότι κάλυψε τα θέματα των ειδικών μισθολογίων με την… νομοθέτηση μιας ευχής!
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έλεγε πως «ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω» και ότι (22 Ιουνίου 2015, Μέγκα) «αν έλθει συμφωνία και έχει μέσα το θέμα της έκπτωσης στα νησιά θα την καταψηφίσουμε, ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση».
Θράσος; Εθισμός στο ψέμα; Συνειδητή υποτίμηση της νοημοσύνης του εκλογικού σώματος; Πιθανόν και τα τρία μαζί – ίσως και μερικά ακόμη.
Το καταπληκτικό είναι πως κατά την ομιλία του το βράδυ της Κυριακής από το βήμα της Βουλής, ούτε μια φορά δεν ξέφυγε από το έρκος των οδόντων του η λέξη «ΦΠΑ».
Είπε ότι η εθνική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της με τη λύτρωση του ελληνικού λαού (μαζί με τη… λύτρωση των νησιωτών από τον μειωμένο ΦΠΑ), θυμήθηκε το Σκοπιανό (που θέλησε να ξεχάσει κατά το γνωστό επεισόδιο με τον κ. Μουζάλα), μίλησε για το χρέος (αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα μειωνόταν), για τον Ομπάμα και τον Τσίπρα, βάφτισε τον «κόφτη»… βαλβίδα, ξαναμίλησε για τα Panama Papers και τον Σάφα, ασχολήθηκε με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα media shops.
Είπε και το απίθανο: «Έχουμε ατέλειωτα στοκ από πυρομαχικά συγκεκριμένου διαμετρήματος για όπλα που δεν υπάρχουν πια», τα οποία, όπως είπε, θα αξιοποιηθούν. (Απορεί κανείς πώς αυτά τα πυρομαχικά για όπλα που δεν υπάρχουν πια θα βρεθεί κάποιος να τα αγοράσει για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια). Αλλά περί νησιών και ΦΠΑ, ούτε λέξη! Χρειάστηκε να πάει στη Σύρο, για να πει ότι… εγκλημάτησε!
Και ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί τον εταίρο του με πρωτοφανή και σκόπιμη απάθεια!
Την ίδια μέρα ακριβώς, στις 24 Μαΐου, ξαναχτύπησε και ο κ. Σπίρτζης: «Ποιος είπε ότι θα ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές μεταφορές;» αναρωτήθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία βούληση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες.
«Τι να πουλήσουμε από αυτές τις εταιρείες; Ο ΟΑΣΑ έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, εκτός από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ; Η ΟΣΥ που είναι τα λεωφορεία, τι να πουλήσουμε, τα χρέη που βρήκαμε;».
Δηλαδή, όλα αυτά μπήκαν προς ιδιωτικοποίηση με την υπογραφή του και τώρα αυτός λέει πως δεν θα ιδιωτικοποιηθούν. Δυσφημίζοντας μάλιστα τους οργανισμούς και αποτρέποντας κάθε ενδιαφερόμενο!
Αφόρητη κατάσταση, απερίγραπτη συμπεριφορά ανθρώπων που θεωρούν όλους τους άλλους ηλίθιους!

Προπαγάνδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, βαφτίσια από την Επιτροπή που… ξέχασε τα αγγλικά της!
Την ώρα που φέρνει μέτρα πολύ πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, βρίσκεται στην αρχή μιας σειράς οδυνηρών αξιολογήσεων, βάζει τη χώρα σε εκατονταετή επιτροπεία και υπογράφει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο (ήδη συμφώνησε για το τέταρτο με το ΔΝΤ), η κυβέρνηση όχι μόνο θριαμβολογεί ανοήτως, αλλά και βρίσκει τον χρόνο και την διάθεση να… αναλύσει την «αποτυχημένη στρατηγική» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. […]
Και επειδή, ως φαίνεται, δεν αρκούνται στα δικά τους ψέματα και βαφτίσια, μετέτρεψαν και την Κομισιόν σε… μεταφραστικό γραφείο! Έντρομη μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με την… οργή του ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα εξέδωσε προχθές ορθή επανάληψη του δελτίου Τύπου της, «προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως» – τι μας λέτε καλέ, σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου! Και αντικατέστησαν τη φράση «με ένα συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας» με την «ορθή», που είναι «με ένα συμπληρωμένο μνημόνιο συμφωνίας»! Συγγνώμη, αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ του «συμπληρωμένου» και του «συμπληρωματικού»; Όταν χρειάζεται να συμπληρώσεις κάτι, το συμπληρώνεις, δηλαδή το καθιστάς πλήρες και συμπληρωμένο, επομένως δημιουργείς κάτι άλλο, συμπληρωματικό του προηγούμενου. Αν ήταν κάτι πλήρες, θα χρειαζόταν να συμπληρωθεί; Και όταν κάτι συμπληρώνεται, δεν σημαίνει ότι μπαίνει κάτι από πάνω; Άλλωστε, οι αγγλικές λέξεις supplementary και supplemental είναι συνώνυμες. Για τις λέξεις «συμπληρώνω» και «συμπληρωμένο», υπάρχουν οι λέξεις «complete» και «completed». Αλλά όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και να ξεχάσει η Επιτροπή τα αγγλικά της! Ακόμη και να την βάλει να κάνει (και αυτή) βαφτίσια!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top