ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

̏ӗTϭţꡟ 흹?߹粠̈́  ? Х鱡龲 62, ?̯?ﮨEurokinissi-ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

Καραμανλική δολιοφθορά στη ΝΔ

σε Ελλάδα/Πολιτική

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΗΣ, ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Σε στρατηγικό πονοκέφαλο διαρκείας εξελίσσεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η υπονομευτική τακτική του Κώστα Καραμανλή και της εσωκομματικής ομάδας του, αφού οι «καραμανλικοί» έχουν εξελιχθεί σε… κανονική συνιστώσα της ΝΔ, θολώνοντας την εικόνα του κόμματος, ναρκοθετώντας την πορεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την εξουσία, αλλά και δίνοντας χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που η κάτω βόλτα έχει αρχίσει ανεπιστρεπτί. Μάλιστα, ειδικά την περασμένη εβδομάδα, οι «καραμανλικοί» έδειξαν ευθέως την διάθεσή τους να καθυστερήσουν την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Μέγαρο Μαξίμου και πλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει εξ αντικειμένου να εξαλείψει τις συνιστώσες και τους υπονομευτές, αν θέλει πραγματικά να γίνει πρωθυπουργός και όχι ένας ακόμη «αναλώσιμος» αρχηγός του κόμματος, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή, παλιότερα, ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ.
Στη ΝΔ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την πραγματική και ειλικρινή έκπληξή τους για τις εξελίξεις, αλλά και για την απόφαση των στελεχών που επηρεάζονται από τον Κώστα Καραμανλή να… τραβήξουν το σχοινί. Αυτό διότι το τελευταίο διάστημα, πιστός στον διάλογο και την καταλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει να λύσει τις εσωκομματικές διαφορές με χειρουργικές κινήσεις, με ανοίγματα και με κινήσεις καλής θελήσεως. Αρκεί να σημειωθεί ότι εντός ενός μήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συναντηθεί περισσότερες από δύο φορές κατ’ ιδίαν με τον Κώστα Καραμανλή -για την μία συνάντηση, μάλιστα, έφτασε ως…. την Τήνο, όπως λένε οι πληροφορίες, ενώ την περασμένη Τρίτη, κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τα 42α γενέθλια του κόμματος, δεν εφείσθη επαίνων και τιμητικών αναφορών στον πρώην πρωθυπουργό.

Αμετανόητος
Ωστόσο, παρά τα παραπάνω, αλλά και την διαβεβαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρώην πρωθυπουργό ότι θα υπολογίζει και θα ζητεί διαρκώς τη γνώμη του, φαίνεται ότι ο Κώστας Καραμανλής έχει τον δικό του σχεδιασμό. Και τον υπηρετεί αμετανόητος, αδιαφορώντας αν προκαλεί μείζον πολιτικό πρόβλημα στο κόμμα που ίδρυσε ο θείος του. Η αρχή έγινε από το γνωστό «alter ego» του πρώην πρωθυπουργού, που δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έδωσε τη μάχη των εκλογών του περασμένου Σεπτεμβρίου με την γραμμή της «εθνικής συνεννόησης» και ηττήθηκε οικτρά, επέμεινε στην ίδια γραμμή και στην εσωκομματική κούρσα για την εκλογή αρχηγού. Και ενώ ήταν το απόλυτο φαβορί, κατάφερε να ηττηθεί επίσης οικτρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον περασμένο Ιανουάριο, διαπιστώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά ότι οι πολίτες γενικά, αλλά και το σώμα των ψηφοφόρων της ΝΔ ειδικότερα, δεν θέλουν «εθνική συνεννόηση» με ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και μία κυβέρνηση που μας πήγε τρία χρόνια πίσω και έκλεισε τις τράπεζες, προκαλώντας τεράστια οικονομική καταστροφή.
Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επιμένει: την περασμένη Τρίτη κατάφερε να τινάξει στον αέρα την πανηγυρική τελετή για την 42η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος, αλλά και την εκδήλωση που ακολούθησε για τα εγκαίνια του νέου κτηρίου στην Πειραιώς, εκδίδοντας δήλωση υπέρ… της εθνικής συνεννόησης: «Στα κρίσιμα ζητήματα, επιβάλλεται η εθνική συνεννόηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποδομώντας πλήρως την γραμμή περί πρόωρων εκλογών που συγκεφαλαιώνεται με το σύνθημα «Φύγετε», έτσι όπως την προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΝΙΚΗΣ, Η ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ, ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΒΑΖΕΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Από σαμποτάζ σε σαμποτάζ
Η διαφοροποίηση Μεϊμαράκη προκάλεσε νέα δυσφορία στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις αποδεικνύεται πως όταν κάποιος δίνει… τόπο στην οργή, τότε η άλλη πλευρά αποθρασύνεται. Το ίδιο έγινε και τώρα, καθώς δύο ημέρες μετά την διαφοροποίηση Μεϊμαράκη, δύο «καραμανλικά» στελέχη επέλεξαν να… αγνοήσουν την γραμμή του κόμματος για τις εκλογές και να ενταχθούν στην Επιτροπή Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση που συγκρότησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας! Ο λόγος για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών, Κώστα Αγοραστό, αλλά και για τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο. Αμφότεροι επικαλέστηκαν τις θεσμικές τους ιδιότητες, ωστόσο είναι σαφές ότι αν ήθελαν ειλικρινά να συμβάλουν στην πορεία νίκης της ΝΔ, δε θα έλεγαν «ναι» στο Μέγαρο Μαξίμου. Για τον λόγο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε εισηγήσεις να τους διαγράψει από μέλη του κόμματος, ενώ συνομιλητές του υπενθύμιζαν ότι ο Κώστας Αγοραστός έχει διατελέσει -επί Καραμανλή- βουλευτής Λαρίσης του κόμματος, αλλά και ότι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είχε υπογράψει υπέρ της στήριξης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Μόλις την περασμένη Τρίτη, και οι δύο χειροκροτούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν έλεγε ότι «η κυβέρνηση των ανίκανων τυχοδιωκτών πρέπει να φύγει» και όταν κατήγγελλε «εκτροπή» και… δύο ημέρες αργότερα εντάχθηκαν σε επιτροπή του κ. Τσίπρα! Σημειωτέον: ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, όπως αποκαλύφθηκε, μία ημέρα πριν ενταχθεί στην επιτροπή του Μεγάρου Μαξίμου, είχε περάσει από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη προφανώς για να πάρει το… «πράσινο φως»!

Απαιτούνται κινήσεις
Τούτων δοθέντων, είναι σαφές ότι στην ΝΔ υπάρχει μία συνιστώσα. Μία συνιστώσα που θέλει να… μετατρέψει το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε… ΣΥΡΙΖΑ, δυσκολεύοντας την τροχιά εξουσίας που, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, έχει ήδη ξεκινήσει. Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να κόψει τον γόρδιο δεσμό μαζί με… τα κεφάλια του «στρατοπέδου» που υπονομεύει τις προοπτικές του ίδιου και του κόμματος. Εξάλλου, οι «καραμανλικοί» αποδεικνύουν διαρκώς ότι όσο δυσκολεύουν τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα δυσκολεύουν εκείνοι τη ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και επειδή όσο θα περνά ο χρόνος, τόσο θα βαθαίνει το εσωκομματικό ρήγμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να καταλάβει ότι όσο νωρίτερα πάρει τις αποφάσεις του και δείξει ποιος είναι ο αρχηγός της ΝΔ, τόσο ευκολότερα θα αποσβέσει το -όποιο- πολιτικό κόστος και θα δείξει στην κοινωνία πως όταν θα έρθει η ώρα του να κυβερνήσει, θα είναι ένας πρωθυπουργός με πυγμή. Ειδάλλως, κινδυνεύει να μην έρθει ποτέ η ώρα αυτή…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top