ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

6_1

Καταγγελίες για φακελάκι (10-04-2016)

σε Έδωσα Φακελάκι

Οι καταγγελίες για φακελάκια που δημοσιεύουμε είναι από το site edosafakelaki.org και η εφημερίδα τηρεί τους ίδιους όρους χρήσης με την ιστοσελίδα. Παράλληλα, «ΤΟ ΑΡΘΡΟ» δημοσιεύει και αναφορές αναγνωστών μέσω των οποίων επιβραβεύονται άριστες συμπεριφορές δημοσίων λειτουργών. Πάντως, για την προστασία των καταγγελλόντων οι επώνυμες καταγγελίες ΔΕΝ δημοσιεύονται. Και όπως σημειώνει το site: «Βοηθήστε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά».

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤ
Έδωσα φακελάκι
Νομαρχία Αθήνας
Σεπτέμβριος, 2014
Ποσό: 17.000€
Μας διαφήμιζε ότι είναι ο μοναδικός που κάνει ρομπότ, έκανε τη μαστική με ρομπότ και το υπόλοιπο χειρουργείο με άνοιξε κανονικότατα. Το ρομπότ ήταν για να χρεώσει τα 17000 ευρώ, φυσικά χωρίς απόδειξη…

ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ
Δεν έδωσα φακελάκι
Νομαρχία Αθήνας
Σεπτέμβριος, 2014
Εμφυτεύτηκε απινιδωτής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στον πατέρα μου και ουδείς από τους ιατρούς ζήτησε φακελάκι. Β καρδιολογική κλινική κτήριο Πατέρα. Να είναι καλά οι θεράποντες ιατροί.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΙΣΜΑ
Έδωσα φακελάκι
Νομαρχία Αθήνας
Μάρτιος, 2013
Ποσό: 470€
Πρόσφατα χειρουργήθηκε ο Πατέρας μου σε δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο για ανεύρυσμα. Όταν αρχικά πήγαμε στο ιατρείο του χειρούργου και τον ρωτήσαμε τη θα μας στοίχισε μας είπε τίποτε. Κάναμε το σταυρό μας καθώς δεν πιστεύαμε αυτό που ακούγαμε. Πρέπει να πω ότι η συμπεριφορά όλων κατά την διάρκεια της παραμονής του πατέρα μου στο νοσοκομείο ήταν άψογη. Μετά το χειρουργείο ο πατέρας μου είχε την ευχαρίστηση να δώσει 300 Εύρο στον γιατρό για να «βγάλει την οικογένεια του για φαγητό και κέρασμα από εμένα». Με το καλό βγήκε ο πατέρας μου από το νοσοκομείο και όταν ήρθε η ώρα για να κοπούν τα ράμματα ο γιατρός μας φώναξε στο ιατρείο του και όχι στο νοσοκομείο. Εκεί μας πρόσβαλε γιατί είμαστε φτωχοί γιατί, κατά τα λεγόμενα του, τον αντιμετωπίσαμε σαν γιατρό του ΙΚΑ και όχι σαν πανεπιστημιακό γιατρό. Αρχικά λυπήθηκα αφάνταστα για μένα γιατί είμαι φτωχιά γιατί δεν είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε περισσότερα. Βλέπετε είναι δύσκολο καθώς ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ και παίρνει μόνο Εύρο 300. Εγώ είμαι η μόνη που εργάζομαι στην οικογένεια και έχω να συντηρήσω και την αδελφή μου που είναι άνεργη, χήρα με δύο μικρά παιδιά. Σήμερα λυπάμαι τον γιατρό γιατί δεν έχει ήθος, δεν έχει ντροπή, δεν σέβεται τον όρκο του Ιπποκράτη ο οποίος δεν του αξίζει. Εάν το Ελληνικό Δημόσιο δεν τους ανταμείβει καλά τότε να πολεμήσουν για καλύτερους μισθούς και εμείς μαζί τους. Το να ξεφτιλίζουν έναν άνθρωπο 80 χρόνων επειδή είναι φτωχός και να είναι βυθισμένοι μέσα στην διαφθορά δεν θα μας φέρει στο πλευρό τους. Στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο του μας πήρε 70 ευρώ χωρίς απόδειξη, τα 300 χωρίς απόδειξη και τα 100 στην τελευταία επίσκεψη χωρίς απόδειξη. Επειδή λοιπόν δεν πληρώνει αυτός φόρους πληρώνω εγώ και προφανώς και εσείς και, στη δικιά μου περίπτωση τουλάχιστο, βιώνουμε και προσβολή για την φτώχεια μας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.
Έδωσα φακελάκι
Νομός Καβάλας
Ιανουάριος, 2013
Ποσό: 500€
Μερικές έγκυες στην περιοχή της Καβάλας που θέλουν να γεννήσουν στην Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας πάνε και κάνουν τους τελευταίους υπέρηχους πριν τον τοκετό, εκεί. Ακούγεται λοιπόν από διάφορες μεριές στην πόλη της Καβάλας ότι αν θέλει η κοπέλα να έχει οπωσδήποτε τον/την γιατρό που της έκανε τους υπέρηχους και κατά την διάρκεια του τοκετού πρέπει η κοπέλα να προκαταβάλλει στον/στην γιατρό το ποσό των 500 ευρώ.

ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ.
Δεν έδωσα φακελάκι
Νομαρχία Αθήνας
Φεβρουάριος, 2013
Καλησπέρα σας… Πρόσφατα η μητέρα μου έκανε μία εγχείριση για ινομύωμα. Είχε πει στο γιατρό ότι επειδή είναι άνεργη 3 χρόνια τώρα δεν έχει λεφτά για φακελάκι. Ο γιατρός στην αρχή κατσούφιασε και είπε ότι θα την ειδοποιήσει. Λίγες μέρες μετά την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι θα της την κάνει και χωρίς φακελάκι. Όλα καλά έγινε η εγχείριση και η μητέρα μου είναι καλά. Το θέμα είναι ότι ενώ έχουν περάσει 2 μέρες από την ημέρα που την έκανε ο γιατρός είχε δώσει εντολή στους τραπεζοκόμους να μην της δώσουν τίποτα να φάει παρά μόνο ένα ποτήρι τσάι χωρίς φρυγανιά και φιδέ μία φορά την ημέρα. Η μητέρα μου φώναζε πεινάω και λέγανε οι γιατροί έτσι μας γράφουν. Την άκουσε ένας άλλος γιατρός και της λέει φακελάκι έδωσες; Όχι είπε εκείνη και της λέει γι’ αυτό δεν σου φέρνουν να φας. Τελικά έδωσε εντολή μετά από μεγάλη φασαρία ένας άλλος γιατρός για να της φέρουν να φάει. Θα ήθελα να ρωτήσω θα το αφήσουμε έτσι να περάσει ή θα τον κάνουμε να το μετανιώνει πικρά;

ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ
Έδωσα φακελάκι
Νομός Θεσσαλονίκης
Φεβρουάριος, 2013
ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ (Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ) ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ ΓΙΑΤΙ ΖΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕ ΙΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
Έδωσα φακελάκι
Νομαρχία Πειραιά
Φεβρουάριος, 2013
Ποσό: 500€
Σε παθολόγο στο κρατικό, για να πραγματοποιήσει μετάγγιση αίματος, και στους χειρούργους για περιποίηση τραύματος, μετά από μία βδομάδα νοσηλείας, και αφού εξέδωσαν εξιτήριο. Ο ασθενής δεν τα κατάφερε.

*Για τις καταγγελίες σας μπορείτε να στέλνετε τα email σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του «ΆΡΘΡΟΥ», arthro@toarthro.com, toarthro1@gmail.com ή και μέσω ταχυδρομείου, στη διεύθυνση ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΡΘΡΟ», ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, ATRINA A’, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Τ.Κ. 15125

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Έδωσα Φακελάκι

Go to Top