ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Medical bribing

Καταγγελίες για φακελάκι (27-03-2016)

σε Έδωσα Φακελάκι

Οι καταγγελίες για φακελάκια που δημοσιεύουμε είναι από το site edosafakelaki.org και η εφημερίδα τηρεί τους ίδιους όρους χρήσης με την ιστοσελίδα. Παράλληλα, «ΤΟ ΑΡΘΡΟ» δημοσιεύει και αναφορές αναγνωστών μέσω των οποίων επιβραβεύονται άριστες συμπεριφορές δημοσίων λειτουργών. Πάντως, για την προστασία των καταγγελλόντων οι επώνυμες καταγγελίες ΔΕΝ δημοσιεύονται. Και όπως σημειώνει το site: «Βοηθήστε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά».

ΕΝΣΗΜΑ
Κατήγγειλα Φακελάκι
Νομός Σερρών
Ιανουάριος, 2013
Ποσό: 1€
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΣΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΙ. Να φανταστώ το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο εμένα αλλά ολόκληρη την φοιτητική κοινότητα και όχι μόνο τις Σέρρες αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Τα αφεντικά νυχτερινών μαγαζιών λοιπόν έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται την νεολαία. Φοιτητές αλλά και άτομα που έχουν ενέργεια και ελάχιστες επιλογές γίνονται τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της τάσης. Συγκεκριμένα για τις Σέρρες ένσημα προσδίδονται (χοντρικά) σε ένα 10% των εργαζομένων νυχτερινών κέντρων. Μερικοί μαγαζάτορες, όπως ο κ. * που έχει το * και ο κ. * που έχει το Γκάζι στον πεζόδρομο έχουν αναγάγει την συγκεκριμένη τακτική σε επιστήμη. Τι θέλω να πω; Όποτε γίνεται έλεγχος από δημοτική αστυνομία πέφτει σύρμα και οι εργαζόμενοι γίνονται ξαφνικά πελάτες. Όχι ότι έχει γίνει ποτέ σοβαρός έλεγχος. Προφανώς και η αστυνομία γνωρίζει την κατάσταση αλλά δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό. Γιατί άλλωστε; Επειδή η χώρα μας έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού από κάτι τέτοιους επιτήδειους; Επειδή οι μαγαζάτορες θέλουν σκλάβους να δουλεύουν για 12ωρο (χωρίς υπερωρία) αντί για το καθιερωμένο 8ωρο; Επειδή το μισό μεροκάματο είναι 6-7 ώρες και το ολόκληρο 9-12; Επειδή θεωρούν ότι οι 18χρονοι που ψάχνουν μία δουλειά είναι πολύ μικροί για να τους κολλάνε ένσημα;

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΔΙΚΥΚΛΟΥ (Α) – ΣΧΟΛΕΣ ΟΓΗΓΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεν έδωσα φακελάκι
Νομός Θεσσαλονίκης
Ιανουάριος, 2013
Ποσό: 200€
Για ευνόητους λόγους, θα πω μόνο τα σημασίας. Μού πρότειναν να «δώσουμε» 100-200 ευρώ στους εξεταστές, προκειμένου να περάσω τις εξετάσεις. Δεν το επιθυμούσα και κατηγορηματικά δήλωσα ότι δεν πρόκειται να συμμετέχω σε αυτό. Έχω δώσει εξετάσεις τρεις φορές, χωρίς επιτυχία. Είμαι βέβαιος, ότι όσο δικαιολογημένες ήταν οι δύο πρώτες φορές που απέτυχα, μια και έδωσα λόγο για αυτό (έστω βέβαια κι αν χρηματισμός ή επιείκεια θα αρκούσαν για να περάσω, ήταν κάτι που δεν ήθελα), η τελευταία φορά που κόπηκα στην εξέταση δεν ήταν δίκαιη, και φαίνεται να επιδιώχθηκε από ανθρώπους της σχολής. Φυσικά, αυτή είναι η προσωπική μού εμπειρία και δεν υπονοώ ότι το να χρηματίσεις είναι απόλυτη προϋπόθεση ή ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις δίπλωμα.

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Δεν έδωσα φακελάκι
Νομός Έβρου
Ιανουάριος, 2013
Ποσό: 0€
Το 2010 υπεβλήθηκα σε ορθοπεδική επέμβαση σπασμένου μέλους. Ο γιατρός Γαλάνης Β. που μου έκανε την επέμβαση όχι μόνο δεν ζήτησε ή υπαινίχθηκε φακελάκι, αλλά και όταν τον ρώτησα με νόημα μετά την επέμβαση αν θα ήθελε να τον βρω στο γραφείο του, μου απάντησε «όχι βέβαια». Στις μετέπειτα επισκέψεις μου για παρακολούθηση στα επείγοντα όπου εξετάζει πλήθος ασθενών, είχα συζητήσεις και με άλλους ασθενείς του, ένας από τους οποίους μου είπε ότι στην δική του περίπτωση πήγε να δώσει από μόνος του 1200ευρώ και ο γιατρός του τα γύρισε πίσω!

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΧΟΛΗΣ
Έδωσα φακελάκι
Νομαρχία Αθήνας
Αύγουστος, 2012
Ποσό: 1.500€
Περιγραφή:
Χρειάστηκε να κάνω εγχείρηση χολής λαπαροσκοπικά. Ο παθολόγος μου σύστησε γιατρό στο ΝΙΜΤΣ λέγοντάς μου ότι ήταν και πολύ καλός άνθρωπος. Η συμφωνία με τον γιατρό του ΝΙΜΤΣ ήταν 500 ευρώ. Η εγχείρηση έγινε άμεσα αλλά όταν του έδωσα τα 500 ευρώ μου είπε ότι είχαμε πει 1500 και όχι 500. Του τα έδωσα για να μη γίνει παρεξήγηση με τον παθολόγο μου και ανησυχώντας μήπως κάτι δεν πάει καλά. Όταν πήγα να με ξαναεξετάσει γιατί υπήρχε ένα μικρό εξόγκωμα στην κοιλιά μου που δεν υπήρχε πριν και μου είπε ότι ήταν απλώς ένα λιποματάκι, ο καλός ο άνθρωπος δεν με θυμόταν καν.

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ
Έδωσα φακελάκι
Νομαρχία Αθήνας
Ιανουάριος, 2013
Ποσό: 2.500€
Ο πατέρας μου χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση στομάχου αφού διαγνώστηκε ότι είχε έλκος και όγκο, καλοήθη ευτυχώς. Μας συστήσανε στο νοσοκομείο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ γιατρός τον οποίο επισκέφθηκαν οι γονείς μου χωρίς να είμαστε εκεί κάποιο από τα παιδιά. Αφού κοίταξε τις εξετάσεις είπε ότι όντως θέλει επέμβαση και άμεσα. Ζήτησε 2500 ευρώ και ζήτησε ακόμη να μην μάθουμε εμείς κάτι αποφεύγοντας να μας μιλήσει κιόλας μόνο με τους γονείς μιλούσε. Εμείς το μάθαμε αφού έγινε η εγχείρηση και πλησιάζοντας στις μέρες που θα αποχωρούσαμε από το νοσοκομείο. Ευτυχώς η επέμβαση πήγε καλά. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας ο συγκεκριμένος γιατρός είχε ατύχημα αυτοκινητιστικό και μεταφέρθηκε στο 401 νοσοκομείο όπου οι γιατροί λέγαν ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Μετά 3 ημέρες από αυτό βγήκαμε από το νοσοκομείο και 2 μέρες μετά επικοινώνησε ο γιατρός από »κρεβάτι του πόνου» ζητώντας τα χρήματα. Τελικά οι γονείς μου έδωσαν 1500 ευρώ φοβούμενοι τυχών προβλήματα λόγω του οτι είχαν να κάνουν κάνα δυο επισκέψεις στο νοσοκομείο. Το όνομα του γιατρού για όσουν το διαβάσουν αυτό είναι *. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ
Δεν έδωσα φακελάκι
Νομαρχία Αθήνας
Ιούλιος, 2012
Δίμηνη νοσηλεία του παιδιού μου, ηλικίας 2 ετών, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνασείου που κατέληξε, ύστερα από πολλές περιπέτειες σε πολύπλοκη επέμβαση υπό τον καρδιοχειρουργό κ. Φώτιο Μητρόπουλο και τον κ. Κ. Κοντραφούρη. Η εξαιρετική χειρουργική ομάδα σε συνεργασία με ένα άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό της ΜΕΘ, με περισσή υπομονή, στήριξη προς τους γονείς και συνεχή παρακολούθηση, με πραγματική αυταπάρνηση πολλές φορές, έφεραν τη μικρή στην αποθεραπεία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απάντηση του κ. Μητρόπουλου (ο όποιος σημειωτέον, γνωρίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης, πίεζε καθημερινά να επισπευσθεί το χειρουργείο) στην ερώτηση «τί θα χρειαστείτε γιατρέ για την επέμβαση;» καθώς με ένα ζεστό βλέμμα μου απάντησε «πολύ αίμα και καλή πίστη από εσάς». Τέτοιοι επιστήμονες και άνθρωποι αξίζουν της μέγιστης προβολής!

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΙΜΑΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
Δεν έδωσα φακελάκι
Νομός Κιλκίς
Απρίλιος, 2013
Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Νευροχειρουργικη κλινική με διευθυντή τον κ• Καμπελη υπεβλήθηκα σε επέμβαση στον εγκέφαλο για αφαίρεση αιματώματος. Παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε να μας μεταχειριστούν ως εξωτερικό ασθενή αποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο την καταβολή κάποιου ποσού ο Διευθυντής μας εξήγησε ότι όλοι οι νευροχειρουργοί στο Παπαγεωργίου κάνουν την ίδια δουλειά για όλους τους ασθενείς με αξιοπρέπεια. Την επέμβαση έκανε η κ• Κοτινου και ήταν απόλυτα επιτυχής. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον διευθυντή και στους γιατρούς της κλινικής για το ήθος και την αξιοπρέπεια που επιδεικνύουν.

*Για τις καταγγελίες σας μπορείτε να στέλνετε τα email σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του «ΆΡΘΡΟΥ», arthro@toarthro.com, toarthro1@gmail.com ή και μέσω ταχυδρομείου, στη διεύθυνση ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΡΘΡΟ», ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, ATRINA A’, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Τ.Κ. 15125

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Έδωσα Φακελάκι

Go to Top