ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5_2

Καταγγελίες για φακελάκι (3-04-2016)

σε Έδωσα Φακελάκι/Ελλάδα/Κοινωνία

Οι καταγγελίες για φακελάκια που δημοσιεύουμε είναι από το site edosafakelaki.org και η εφημερίδα τηρεί τους ίδιους όρους χρήσης με την ιστοσελίδα. Παράλληλα, «ΤΟ ΑΡΘΡΟ» δημοσιεύει και αναφορές αναγνωστών μέσω των οποίων επιβραβεύονται άριστες συμπεριφορές δημοσίων λειτουργών. Πάντως, για την προστασία των καταγγελλόντων οι επώνυμες καταγγελίες ΔΕΝ δημοσιεύονται. Και όπως σημειώνει το site: «Βοηθήστε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά».

ΒY PASS
Έδωσα φακελάκι
Νομός Λάρισας
Μάρτιος, 2013
Ποσό: 6.000€
Δεν είχα σκοπό να καταγγείλω την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν μπορούσα να κρατηθώ. Πρόκειται για ένα κύκλωμα που λυμαίνεται την περιοχή μας, την πόλη της Λάρισας και απαρτίζεται κυρίως από καρδιολόγους, πολλοί εκ των οποίων είναι και πολιτικοί ή έχουν διατελέσει πολιτικοί στο παρελθόν. Οι συγκεκριμένοι κύριοι εισβάλλουν μετά από τηλεφωνήματα των νοσηλευτριών ή άλλων ατόμων από το ιατρικό προσωπικό των κρατικών νοσοκομείων με το πρόσχημα ότι έρχονται για μια εξτρά γνωμάτευση αλλά ο απώτερος τους στόχος είναι να πείσουν και να στείλουν τους ασθενείς που πολλές φορές δεν έχουν καν ανάγκη σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης ή των Αθηνών προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη μίζα από τους χειρουργούς με τους οποίους συνεργάζονται. Έτσι την πάτησα και εγώ με τον θείο μου που πριν λίγες βδομάδες είχε νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με περιορισμένου βαθμού βουλωμένες κάποιες αρτηρίες. Εμφανίστηκε την δεύτερη μέρα της νοσηλείας του ένας γνωστός καρδιολόγος της Λάρισας, περισσότερο γνωστός ως προς την πολιτική του ενασχόληση (υποψήφιος Δήμαρχος) και λιγότερο ως προς τις επιδόσεις του ως γιατρός και εναγωνίως προσπαθούσε να τον παραπέμψει σε μία κλινική της Θεσσαλονίκης να κάνει by pass! πριν καν η διάγνωση βγει καλά καλά. Τελικώς και εν τη απουσία μου, είμαι φοιτητής ιατρικών εργαστηρίων και γνωρίζω πάνω κάτω πέντε πράγματα για το πότε και πως πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη επέμβαση ο θείος μου πανικόβλητος πήγε στη Θεσσαλονίκη και έσκασε τα 6000 ευρώ τη στιγμή που από το γενικό νοσοκομείο Λάρισας των διαβεβαίωναν πως μπορούσε κάλλιστα να περιμένει και με σωστή διατροφή άσκηση και ελάττωση του καπνίσματος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ειλικρινά δεν θα έμπαινα στο κόπο να ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη περίπτωση του καρδιολόγου-αρπάχτρα αλλά τις τελευταίες μέρες ήρθαν στο φώς πολλές καταγγελίες από άλλους ασθενείς και από τις οικογένειες τους για την τακτική του. Είναι πάγιο σύστημα για τον ίδιο και τα άλλα δύο μέλη της κλινικής του, επίσης πρώην πολιτικά στελέχη γνωστού μεγάλου κόμματος να εισβάλλουν στα νοσοκομεία να πανικοβάλλουν τους ασθενείς και μάλιστα πολλές φορές να τους μαζεύουν 3 και 4 μαζί και να τους οδηγούνε σε ιδιωτικά κέντρα της συμπρωτεύουσας από όπου έχουν λαμβάνειν παχυλές μίζες. Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει.

ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΗ ΠΑΡΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ
Κατήγγειλα Φακελάκι
Νομαρχία Αθήνας
Μάρτιος, 2013
Ποσό: 300€
Επισκεπτόμενη η μητέρα μου (75 ετών) το Οφθαλμιατρείο Αθηνών για να κάνει έλεγχο στο μάτι προκειμένου να κάνει εγχείρηση καταρράκτη, αφού πρώτα της κλείνουν απόγευμα ραντεβού χωρίς να την ενημερώσουν ότι πρέπει να πληρώσει, μόλις ενημερώνεται ο γιατρός ότι η εγχείρηση θα πρέπει να γίνει με τον ΕΟΠΥΥ άρχισαν τα παρατράγουδα. Της ανακοινώνει υποτιμητικά και με παντελή έλλειψη σεβασμού προς την ηλικία της ότι «εγώ δεν μπορώ να σας χειρουργήσω χωρίς χρήματα» και ότι «δεν ξέρω αν έχω ραντεβού» και «από που με βρήκατε» και «πάρτε την ερχόμενη εβδομάδα να δω αν έχω ραντεβού» – ενώ κανονικά έπρεπε να της το κλείσει το ραντεβού για το χειρουργείο εκείνη την στιγμή – και ξεστομίζοντας διάφορες ατάκες που δεν τιμούν το λειτούργημα που κάνει την ξεπέταξε ! Είναι απαράδεκτο και 100% στημένο ότι εξετάζουν ένα άνθρωπο 75 χρονών χωρίς την παρουσία συνοδού – λες και κάνουν καμιά εγχείρηση ανοικτής καρδιάς – προκειμένου να τους μπουρδουκλώνουν, να τους κάνουν να ντρέπονται γι’ αυτά που τους λένε με τον τρόπο που τους τα λένε και τέλος να τους φέρνουν στα μέτρα προκειμένου να πάρουν 300 ψωροευρώ (δεν είμαι σίγουρη για το ποσό αλλά τόσο φαντάζομαι ότι θα ζήταγε) και να ικανοποιήσουν τον ψωροεγωισμό τους ότι τα «τσεπώσανε». Μετά από όλο αυτό το ρεζιλίκι προτιμώ να τα δώσω στον ιδιώτη παρά σ’ αυτόν τον χαραμοφάη που εκμεταλλευόμενος τον εξοπλισμό που του προσφέρει το κράτος εκτός του ότι βγάζει «μαύρα» λεφτά στις πλάτες όλων μας ρεζιλεύει ανθρώπους που μπορεί να ήταν και γονείς του ! Θα πρέπει να σας αναφέρω ότι προ ενός χρόνου που είχαμε κάνει πάλι εγχείρηση καταρράκτη στο άλλο μάτι στο ίδιο Νοσοκομείο έγινε επανάληψη της ίδιας ιστορίας αλλά πιστεύαμε «οι βλάκες» ότι στο μεσοδιάστημα κάτι θα είχε αλλάξει!

ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕΣΩ ΕΟΠΥΥ
Έδωσα φακελάκι
Νομαρχία Αθήνας
Μάρτιος, 2013
Ποσό: 30€
Κλείστηκε ραντεβού για εξέταση στον ορθοπεδικό κο * συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ στη * στον Κορυδαλλό και αφού χρειάστηκε να γίνει ένεση της οποίας το κόστος (τόσο της πράξης όσο και του φαρμάκου) καλύπτονται μέσω του ταμείου, ο γιατρός απαίτησε το ποσό των 30 ευρώ. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι η χρέωση αφορά το ραντεβού ήταν εκτός ΕΟΠΥΥ (Τρίτη απόγευμα) καθώς ο συγκεκριμένος αριθμός των 10 ραντεβού ανά ημέρα είχε παρέλθει (δεν ισχύει κανένας τέτοιος περιορισμός). Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι το ποσό «όπως και να έχει» αφορά την ένεση. Όταν του απάντησα ότι σε άλλο ιατρείο συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ η ένεση έγινε χωρίς χρέωση και το φάρμακο καλύπτεται με συνταγογράφιση η απάντησή του ήταν ότι η ένεση περιείχε κι άλλες ουσίες (το οποίων το κόστος φυσικά δε γνωρίζω, ούτε ειδοποιήθηκα εκ των προτέρων) και «τόσα χρόνια τόσο χρεώνω».

*Για τις καταγγελίες σας μπορείτε να στέλνετε τα email σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του «ΆΡΘΡΟΥ», arthro@toarthro.com, toarthro1@gmail.com ή και μέσω ταχυδρομείου, στη διεύθυνση ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΡΘΡΟ», ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, ATRINA A’, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Τ.Κ. 15125

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Έδωσα Φακελάκι

Go to Top