ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Kere

Κερέ: Ισχυρή η κεφαλαιακή θέση των τραπεζών

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Η κεφαλαιακή θέση των ελληνικών τραπεζών είναι ισχυρή, διαβεβαίωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 ORE».
«Το κρίσιμο ζήτημα αφορά την πρόσβαση σε ρευστότητα, η οποία εξαρτάται τόσο από τη συνολική εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, όσο και από τον υψηλό αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων» τόνισε αναλυτικά και υποστήριξε ότι το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» θα πρέπει να διευθετηθεί με αποφασιστικό τρόπο.
Σχετικά με τον χρόνο συνεδρίασης του Eurogroup, ο Κερέ σημείωσε ότι η σύγκληση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
«Η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει, μόλις οι καταθέτες επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες και αυτές δανειοδοτήσουν εκ νέου την οικονομία» τόνισε στη συνέχεια, διευκρινίζοντας ότι όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.
Όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης υποστήριξε ότι η Αθήνα έχει έρθει πιο κοντά στις θέσεις των θεσμών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρχει συμφωνία για το ασφαλιστικό και φορολογικό ζήτημα.
Κάνοντας ειδική μνεία στον μηχανισμό των προληπτικών μέτρων, εξήγησε ότι, εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο της Κομισιόν και της ΕΚΤ, τότε η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει αυτά τα έκτακτα μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top