ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Madeira

Κρασιά Madeira του 19ου αιώνα στο «σφυρί» από τους Bonhams

σε Ευκαιρίες/Κόσμος

Σπάνια κρασιά Madeiras που χρονολογούνται πάνω από 200 χρόνια, θα διατεθούν στην προσεχή δημοπρασία Bonhams από το κελάρι του ειδικού στα Madeiras, Patrick Grubb MW.
Η πώληση στο Λονδίνο στις 14 Ιουλίου, θα περιλαμβάνει περισσότερα από 250 μπουκάλια διάσημων, ενισχυμένων οίνων, συνολικής εκτίμησης μέχρι και 100.000£, που είναι το αποτέλεσμα της, πάνω από 40 χρόνια, συλλογής του Grubb.
Μεταξύ των πιο σπάνιων κομματιών είναι και δύο μπουκάλια Terrantez από το θρυλικό Vintage 1795 (εκτίμησης £ 1,800-2,200 το καθένα), συν δύο μπουκάλια Rumo da India 1810 (£ 1.000-3.000 το καθένα), η ιστορία των οποίων συνδέεται με τη δημιουργία του στυλ Madeira.
Οι φιάλες Rumo da India είναι γνωστό ότι έχουν κάνει το μακρύ ταξίδι από τη Μαδέρα στην Ινδία και πίσω, ένα ταξίδι που μαζί με ακόμα ένα παρόμοιο ταξίδι με επιστροφή στη Βραζιλία, βοήθησε να δημιουργηθεί ο μοναδικός χαρακτήρας και η γεύση των Madeiras, αφού αναπαράχθηκε με την ωρίμανση σε οικήματα του ίδιου του νησιού.
Η δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης μπουκάλια από τις αρχές του 19ου αιώνα που προέρχονται από τον Σύριο έμπορο κεντημάτων, Braheem Kassab, και από τον Oscar Acciaioly, απόγονο μιας ιταλικής οικογένειας που εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Μαδέρα το 1515.
Η σπανιότητα μερικών από τους οίνους συνδέεται με τη σημερινή έλλειψη της ποικιλίας των σταφυλιών τους, όπως οι εμφιαλώσεις Terrantez από το 1800 ή στον αμπελώνα με τον οποίο συνδέονται, όπως το Boaventura 1877 και το Faja dos Prades 1914.
Ο Grubb, ο οποίος έγινε «Master of Wine» το 1958, είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο για τα Madeiras και δημιούργησε τη δική του επιχείρηση που ασχολείται με vintage Madeiras το 1984.
Ο Richard Harvey MW, επικεφαλής του τμήματος κρασιών Bonhams, περιγράφει τον Grubb ως «μια θρυλική φιγούρα στους κύκλους του κρασιού» και λέει ότι ήταν ένα προνόμιο να πουλήσει το κελάρι του, καθώς και τη βιβλιοθήκη του με βιβλία και αποκόμματα για τα κρασιά Madeiras.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top