ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΛΕΣΒΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ ME ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ(EUROKINISSI)

Μεταναστευτικό: Έτοιμοι πάλι να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς!

σε Ελλάδα/Πολιτική

Προφανώς δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού αποτελεί την επιτομή της ανικανότητας, των ψεύτικων υποσχέσεων και της ιδιοτέλειας της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνησης…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ

Όχι μόνο η αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά, με τον εγκλωβισμό διπλάσιων από τους προβλεπόμενους μεταναστών, αλλά και τα συμβάντα των τελευταίων εβδομάδων το επιβεβαιώνουν απόλυτα.
Τα εκατομμύρια εισρέουν άφθονα – με το θέμα της κακοδιαχείρισης ασχολείται πλέον και ο διεθνής Τύπος – αλλά η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στους καταυλισμούς και χρειάζεται να δοθεί μάχη μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για να πληρωθεί ο λογαριασμός και να επανασυνδεθεί το ρεύμα στα παγωμένα παραπήγματα.
Από τις υποσχέσεις του υπουργού Άμυνας περί… γευμάτων με ISO για τους μετανάστες, φθάσαμε στις εξεγέρσεις για το φαγητό που δεν τρώγεται!
Στα νησιά επικρατεί το απόλυτο χάος. Παραμονές Χριστουγέννων ο δήμαρχος Λέσβου, με επιστολή του στους κυρίους Τσίπρα και Μουζάλα προειδοποίησε για «κίνδυνο γενικευμένης αποσταθεροποίησης στο νησί», καθώς «η κατάσταση στο νησί της Λέσβου είναι οριακή σε ό,τι αφορά την διαχείριση της κρίσης. Τα πάντα βρίσκονται σε μια εύθραυστη ισορροπία, η οποία όμως απειλείται καθημερινά από διάφορα γεγονότα και από συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν, ο καθένας για τους προσωπικούς του λόγους, την ολοκληρωτική αποσταθεροποίηση της κατάστασης, που θα έχει ως αποτέλεσμα την έκκληση βίας».
Αναφέρθηκε στις παραβατικές ενέργειες μέρους του αποκλεισμένου στο νησί προσφυγικού πληθυσμού και κατήγγειλε ότι «στον αγώνα αυτό να διατηρηθεί η ισορροπία και η κοινωνική συνοχή στην ακριτική Λέσβο, τη στιγμή μάλιστα που δημόσια εκφράζονται απειλές από τον Τούρκο πρωθυπουργό, βρισκόμαστε μόνοι χωρίς την βοήθεια των αρμόδιων θεσμικών οργάνων».
Για να καταλήξει: «Σε περίπτωση όμως που οι φόβοι μου επαληθευτούν και πραγματοποιηθεί γενικευμένη αποσταθεροποίηση, καθιστώ υπεύθυνο κάθε ατομικό η συλλογικό θεσμό, ο οποίος δεν ανέλαβε δράση στον τομέα ευθύνης του και παρέμεινε άπραγος θεατής της κατάστασης παρά τις επανειλημμένες αναφορές μου».
Τα επεισόδια στη Λέσβο και στη Χίο συχνά είναι βίαια, ενώ όσοι φθάνουν πλέον στα νησιά δεν είναι Σύροι, αλλά άνθρωποι από διάφορες χώρες της Αφρικής και άλλα μακρινά μέρη, όπως, για παράδειγμα, η… Τζαμάικα, η Χιλή και οι (αγαπημένες του κ. Τσίπρα) Κούβα και Βενεζουέλα!
Μέσα στη σύγχυση, στις 16 Δεκεμβρίου, όταν πια ο χιονιάς είχε εγκατασταθεί για τα καλά, μια ακόμη διυπουργική σύσκεψη ήλθε να προστεθεί στις… 42 προηγούμενες, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε να συζητηθούν οι… τρόποι βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και των παρεχομένων υποστηρικτικών υπηρεσιών προς του πρόσφυγες, μέσα από την ενίσχυση της συνεργασίας και τον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Δηλαδή, έχουν δημιουργηθεί οκτώ Συντονιστικά Όργανα και ακόμη, μέσα στο καταχείμωνο, συζητούν για τον… καλύτερο συντονισμό (προφανώς για να γνωρίζουν ποιος πρέπει να πληρώνει τη ΔΕΗ!)
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νικόλαος Τόσκας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο διευθυντής του Γραφείου υπουργού Εσωτερικών, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η προϊσταμένη του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, και ο Φιλίπ Λεκλέρκ, αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τα στελέχη της Γιώργος Τσαρμπόπουλος και Δάφνη Καπετανάκη.
Και όλοι μαζί κατέληξαν στην απίστευτη «σοφία»: «Μόνο η βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους με τη διαχείριση του προσφυγικού, σε υψηλό επίπεδο, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υποστηρικτικές υπηρεσίες, απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται».
Απίθανα πράγματα!

Καμιά παρέμβαση από την Αθήνα
Στο μεταξύ, κάνουν όλοι πως δεν βλέπουν την πραγματικότητα και επιμένουν για την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Η Συμφωνία αυτή (που έκλεισε ερήμην της Ελλάδας και χωρίς καμιά παρέμβαση των δικών μας «αρμοδίων») προβλέπει τη διαδικασία μόνο όσον αφορά στον τρόπο μετεγκατάστασης των Σύρων προσφύγων.
Έλα, όμως, που κατά μυστηριώδη τρόπο δεν έρχονται πια Σύροι, αλλά άνθρωποι από χώρες στις οποίες δεν αναφέρεται η Συμφωνία! Όλοι θυμούνται πως η κυβέρνηση είχε πανηγυρίσει για την «Συμφωνία» – κατά τη γνωστή συνήθειά της να πανηγυρίζει τις ήττες της.
Ούτε που τους πέρασε από το μυαλό να παρέμβουν και να την διορθώσουν. Απλά δέχθηκαν να τους την σερβίρουν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους.
Ούτε που διανοήθηκαν να παρέμβουν ώστε να υπάρξει πρόνοια για την περίπτωση που θα… «τέλειωναν» οι Σύροι και θα έρχονταν Αφρικανοί – γεγονός που έχει καταργήσει τη Συμφωνία στην πράξη.
Ούτε που σκέφθηκαν να παρέμβουν, ζητώντας από τους εταίρους παράλληλα με την εφαρμογή της Συμφωνίας (έστω μετά από μια δοκιμαστική περίοδο δύο μηνών) να ανοίξουν τα βόρεια σύνορά μας, τα οποία απαραδέκτως παραμένουν κλειστά.
Τα δέχτηκαν όλα με κλειστά μάτια, ακόμη και τον όρο να παραμένουν στα νησιά όλοι όσοι φθάνουν, προκειμένου κάποιοι να γίνονται δεκτοί από την Τουρκία.
Με λίγα λόγια, Ευρωπαίοι και Τούρκοι αποφάσισαν για λογαριασμό μας, αποφάσισαν λες και η Ελλάδα είναι δικό του οικόπεδο που το κάνουν ό,τι θέλουν, αποφάσισαν να καταστρέψουν τα νησιά.
Αλλού ξέρουν να κάνουν τα νταηλίκια τους! […]

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top