ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2468247

Με το Κύπελλο, ξεκινάει μία άλλη μάχη

σε Αθλητισμός/Ελλάδα

Η σεζόν 2016-17 ξεκινάει την Τρίτη 17 Μαΐου και θα είναι η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια όπου τα πάντα θα κρέμονται σε μία κλωστή, στην ισορροπία του τρόμου των τεσσάρων μεγάλων…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΑΡΣΙΝΟ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ «ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

Το ΟΑΚΑ είναι ο ιδανικός Αρμαγεδδών. Ένα εντελώς άδειο γήπεδο, δύο μονομάχοι εξαντλημένοι αγωνιστικά αλλά και επικοινωνιακά με φόντο μόνο το γόητρο. Στην πραγματικότητα κανείς από τους δύο αντιπάλους, τουλάχιστον στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, δεν θα νοιαστούν και ιδιαίτερα γι’ αυτό το τρόπαιο. Κάτι η… ξενέρα του άδειου γηπέδου (το ΟΑΚΑ είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό όταν είναι «κρύο»), κάτι οι συνεχείς παλινωδίες της ΕΠΟ υπό την πίεση του Σταύρου Κοντονή και οι αναβολές, έχουν αφαιρέσει πολύ χρώμα από αυτή τη, θεωρητικά, γιορτή του ποδοσφαίρου.
Σαν παιχνίδι όμως θα μείνει στην ιστορία. Ακόμη κι αν τελειώσει στο 0-0 με 1,5 φάση σε όλη τη διάρκειά του. Ακόμη κι αν οι 22 παίκτες μαζευτούν στο κέντρο και μοιράζουν πασούλες μεταξύ τους. Στην ουσία αυτό το παιχνίδι θ’ αποτελέσει την απαρχή μίας σεζόν… σκέτη κόλαση. Άλλωστε, τουλάχιστον φαινομενικά τόσο ο ΟΣΦΠ και η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ είναι παντελώς απελευθερωμένοι από πάσης φύσεως άλλα προβλήματα. Κι αν έχουν μερικά, είναι καλά κρυμμένα και καταπιεσμένα. Κοντολογίς η νέα σεζόν θα ξεκινήσει από αυτό το ματς και θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την έκβαση του τελικού.
Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κερδίσει, με οποιονδήποτε τρόπο ή οποιαδήποτε διαφορά, το βάρος θα πέσει πάνω και στους τρεις σφετεριστές. Και ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο η ΑΕΚ θα αναγκαστούν ν’ αλλάξουν τροπάριο για τα καλά. Θα έρθει μία μικρή εποχή εσωστρέφειας με σκοπό την ανασύνταξη. Άλλωστε θα έχουν χάσει και οι τρεις τους πανηγυρικά μπροστά στα μάτια των δικών τους ανθρώπων. Και αυτό είναι το κομμάτι που στην ουσία θα τους φορτώσει απεριόριστη ένταση για έναν ορισμένο χρόνο.
Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που η ΑΕΚ κερδίσει, κερδισμένη ξεκάθαρα θα είναι μόνο αυτή. Το βάρος και η πίεση θα μετατεθεί ισομερώς και στον πρωταθλητή Ολυμπιακό αλλά και στους άλλους δύο που θα αρχίσουν να βλέπουν διαφορετικά το θέμα της… άτυπης συμμαχίας. Το Κύπελλο θα είναι ένα κέρδος για την ΑΕΚ. Για τους άλλους δύο θα είναι πλήγμα στον εγωισμό. Ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς πως η «Ένωση» πετροβολείται αδιακρίτως και ενδελεχώς από τους ίδιους τους φίλους της: Η μεταβατική σεζόν, παρά το γεγονός πως υπάρχει η αίγλη της παρουσίας του Δημήτρη Μελισσανίδη, έχει κάτσει βαριά στο στομάχι των φίλων των «κιτρινόμαυρων».
Ειδικότερα στη δεύτερη περίπτωση, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπει σε διαδικασία επανεκκίνησης. Σε μία κατάσταση όπου για πρώτη φορά κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει το παραμικρό. Και φυσικά οι όποιες συμμαχίες θα πάνε περίπατο, αφού για πρώτη φορά η προοπτική του πρωταθλήματος θα είναι ορατή. Εκεί θα βρεθούν άπαντες σε κατάσταση ισορροπίας, στη λεγόμενη ισορροπία του τρόμου. Αυτή όπου ο καθένας θα κοιτάξει μόνο τον εαυτό του αλλά και να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή φθορά σε κάθε έναν από τους αντιπάλους.
Όπως και να ‘χει, μετά από πολλά χρόνια, το καινούριο πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό. Κανείς δεν θα μπορεί να επικαλεστεί άλλου είδους προβλήματα. Μία νέα εποχή, καλή ή κακή, για το ελληνικό ποδόσφαιρο ανατέλλει.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αθλητισμός

Go to Top