ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

01_

Μηδενική ανοχή σε ΣΥΡΙΖΑ και εσωστρέφεια

σε Ελλάδα/Πολιτική

Η ΝΔ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΈΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μόλις προ 10 ημερών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εκφράζοντας τους «καραμανλικούς», χαρακτήριζε «τζάμπα μαγκιές» την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην νομιμοποιήσει την καταστροφική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρας και να μην υπερψηφίσει τα –όποια- μέτρα έρθουν στην Βουλή. Ωστόσο, η ανοιχτή υπονόμευση της ηγεσίας της ΝΔ αντιμετωπίστηκε με πυγμή από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος και, μετά την σαφή προειδοποίησή του πως στο επόμενο τέτοιο δείγμα θα «κόψει κεφάλια», τελικά αποδείχθηκε ότι… άλλοι είναι οι «τζάμπα μάγκες» στο εσωκομματικό σκηνικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξ ου και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρέθηκε απελπιστικά μόνος, αφού το «καραμανλικό» μπλοκ, προεξάρχοντος του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, έχοντας λάβει τα… επικίνδυνα σήματα που εξέπεμψε η ηγεσία της ΝΔ.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έπειτα από πολλούς μήνες σιωπής, επέλεξε να στείλει μήνυμα υπονόμευσης στην ηγεσία της ΝΔ, ζητώντας επί της ουσίας να στηρίξει η ΝΔ την συμφωνία που θα συνομολογήσει –αν αυτό καταστεί εφικτό- ο Αλέξης Τσίπρας με τους δανειστές. Μάλιστα, μετά τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ πήραν… θάρρος και άλλοι «καραμανλικοί» βουλευτές, όπως η Κατερίνα Παπακώστα που έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ να… αποσύρει το αίτημα για πρόωρες εκλογές γιατί, όπως είπε, «κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί».

Μονόδρομος η πυγμή
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι με την παρέμβαση Μεϊμαράκη «άνοιξαν στόματα» στη ΝΔ, ήταν σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να κάνει κάτι. Και όντως, την περασμένη Δευτέρα συγκάλεσε άρον άρον τους τομεάρχες του κόμματος και έστειλε τα δικά του μηνύματα στο εσωτερικό της ΝΔ. «Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να ακολουθήσει, θα μείνει πίσω», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει με νόημα ότι «στόχος των στελεχών δεν είναι να είναι αρεστοί στον κ. Τσίπρα, αλλά χρήσιμοι στην κοινωνία και την πατρίδα». Με άλλα λόγια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς νυν, αλλά και επίδοξους υπονομευτές του, ότι στο επόμενο «στραβοπάτημα», θα αντιδράσει με σκληρό τρόπο και με διαγραφές.
Και, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, τελικώς η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδράσει με πυγμή στην ανοιχτή και απροσχημάτιστη υπονόμευση ήταν άκρως αποτελεσματικός. Ως εκ τούτου, αποτελεί μονόδρομο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο πρόεδρος του κόμματος, αλλά και αρχηγός της ΝΔ.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΩΝ «ΓΑΛΑΖΙΩΝ» ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΦΕΞΗΣ ΤΗΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Όπισθεν ολοταχώς
Προφανώς, κάποιοι είχαν υποτιμήσει τον πρόεδρο της ΝΔ. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι μετά την δυναμική αντίδρασή του, το «καραμανλικό» μπλοκ έσπευσε να «αδειάσει»… μεγαλοπρεπώς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφήνοντάς τον μόνο του και εκτεθειμένο. Μάλιστα, πολλοί στη ΝΔ… έτριβαν τα μάτια τους καθώς για πρώτη φορά, σε συγκεκριμένη διαρροή προέβη ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, θέλοντας να διαμηνύσει ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα κάνει και λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Ο κ. Καραμανλής δεν είναι πρόθυμος για να ασχοληθεί με τα ψυχολογικά αδιέξοδα στελεχών του κόμματός του κάτι το οποίο συνέβαινε ακόμα και όταν ήταν πρόεδρος της Ν.Δ.», υπογράμμισαν, συγκεκριμένα, συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, εκφραζόμενοι με πολύ σκληρή γλώσσα για τους «γαλάζιους» υπονομευτές. «Ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει, αλλά όμως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να με εμπλέκει άμεσα ή έμμεσα. Εάν ήθελα να συγκρουστώ με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα το έκανα ο ίδιος. Ποτέ δεν θα έβαζα τρίτους. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι ούτε του χαρακτήρα μου ούτε της πολιτικής μου κουλτούρας. Και η μέχρι σήμερα διαδρομή μου το έχει αποδείξει», φέρεται να είπε σε συνομιλητές του ο Κώστας Καραμανλής, ξεκαθαρίζοντας το εξής: «Όσοι θέλουν να παρουσιάσουν σενάρια σύγκρουσης ή προβλημάτων στο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ να αναζητήσουν αλλού πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος». Άλλωστε, για πρώτη φορά στα χρονικά από τότε που παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε, με την ίδια διαρροή, που δημοσιεύθηκε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα newpost και αργότερα επιβεβαιώθηκε από την πλατεία Μαβίλη, ότι δεν ενδιαφέρεται να επανέλθει στην ηγεσία της ΝΔ. «Γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν; Ο δικός μου πολιτικός κύκλος σχετικά με τις όποιες ηγετικές βλέψεις για την Ν.Δ έχει οριστικά κλείσει», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ωστόσο, το «άδειασμα» σε βάρος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν διπλό, αφού σε επίσημη συνέντευξή του κράτησε διακριτές πολιτικές αποστάσεις ο έτερος Κώστας Καραμανλής, ήτοι ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτής Σερρών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Μεϊμαράκης αποτελεί κεφάλαιο για την παράταξη της ΝΔ όλοι όμως στη ΝΔ πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι σε τόσο σοβαρές καταστάσεις οφείλουμε να τηρούμε σοβαρή στάση. Να ζυγίζουμε την κάθε λέξη μας και να μετράμε καλά και τις αποφάσεις και τις πράξεις μας» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», αδειάζοντας κι εκείνος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Συμπέρασμα: η επίδειξη πυγμής και η μη συναίνεση σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία είναι μονόδρομος για την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν θέλει να κρατήσει ενωμένο και ελεγχόμενο το κόμμα, αλλά και να ανοίξε τον δρόμο για την κατάκτηση της εξουσίας. Άλλωστε, η ΝΔ είναι σοβαρό αστικό και συντηρητικό κόμμα και… το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει στον εαυτό της θα ήταν να μετατραπεί σε ΣΥΡΙΖΑ και να αποκτήσει συνιστώσες! Εξάλλου, όπως απέδειξε και η ίδια η ζωή, και… οι Καραμανλήδες φοβέρα θέλουν!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top