ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Êõñéáêïò Ìçôóïôáêçò - Õðïõñãïò Äéïéêçôéêçò Ìåôáñõèìéóçò
Öùôï/×áñçò Ãêéêáò

Μητσοτάκης: «Bάζουμε τάξη στο σπίτι μας»

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Το σχέδιο της οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σύνθημα «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας». Ο Πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του τόνισε πως το σχέδιο θα στηρίζεται σε 3 βασικές αρχές, τη διαφάνεια, η οποία, όπως είπε είναι αίτημα των πολιτών και απαραίτητη προϋπόθεση για να δομηθούν στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης, στον σεβασμό στον φορολογούμενο, καθώς όπως τόνισε το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής στήριξης προέρχεται από χρήματα του φορολογούμενου, αλλά και στην ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών».
«Τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια έσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανείζονται» τόνισε, περιγράφοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση στη ΝΔ. Όπως είπε η ΝΔ έχει συνολικά χρέη ύψους 214 εκ. ευρώ κυρίως προς τράπεζες με τις ετήσιες δαπάνες της να φτάνουν τα 8,2 εκ. ευρώ και τα ετήσια έσοδα για το 2016 να είναι 4,2 εκ ευρώ.
«Το 60% πηγαίνει προς κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων. Άρα μένει 1,8 εκ ευρώ για κάλυψη ετήσιων δαπανών. Η ΝΔ πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έθεσε τους βασικούς στόχους του νέου οικονομικού προγράμματος. Όπως είπε θέλει οι ετήσιες δαπάνες να πέσουν μέσα σε 3 χρόνια από τα 8,2 εκ ευρώ στα 2,5 εκ, να μειωθούν δηλαδή οι ετήσιες δαπάνες κατά 70%.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top