ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

HǍ`- Å͉ʇ ӕͅ˅ՓǠԇӠԴŠ(EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Νέα έκκληση Στουρνάρα για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Νέα έκκληση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης απεύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι πλέον αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2017, καθώς θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα.
Στο πλαίσιο ομιλίας του στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι παρά τα λάθη και τις οπισθοδρομήσεις, παρά το σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό κόστος της κρίσης, τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια θεράπευσαν σε μεγάλο βαθμό σωρευμένες παθογένειες και διαρθρωτικές ατέλειες, επιτρέποντας, με αυτόν τον τρόπο, τη βελτίωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της οικονομίας.
«Στο τελευταίο στάδιο που διανύουμε, αυτά που πρέπει να γίνουν είναι λίγα σε σχέση με τον μεγάλο όγκο των αλλαγών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το 2010 μέχρι σήμερα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία της οικονομικής προσαρμογής πήρε πολύ χρόνο, αλλά έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί, όπως αυτό αντανακλάται και στα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά μεγέθη.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top