ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

HǍ`- ӕ͔́ǓǠԏՠдĠБ. ЁՋϐϕˏՠ̅ ԏ͠БυđϠԇӠ̈́ ʕѮ ̇ԓϔJNJ(EUROKINISSI/ӔŋɏӠӔŖMϕ)

Να τελειώνει με τα ζόμπι

σε Ελλάδα/Πολιτική

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΑΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ, ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΑ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Ο… κόμπος στο χτένι έχει φτάσει στην ΝΔ, μετά την νέα παρέμβαση Μεϊμαράκη και την ανοιχτή υπονόμευση στην στρατηγική που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, για όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στην συντηρητική παράταξη, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ δεν αναλίσκεται σε αντάρτικο, ούτε κινείται αφ’ εαυτού. Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι τα «ζόμπι της Κεντροδεξιάς» έχουν… βγει παγανιά με βασικό στόχο την υπονόμευση της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την παρασκηνιακή στήριξη του μονίμως «συναινετικού» Κώστα Καραμανλή. Ως εκ τούτου, τώρα που η ανοιχτή διάσταση απόψεων μετεξελίσσεται σε ρήγμα που ναρκοθετεί την προοπτική εξουσίας της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να πάρει επώδυνες, αλλά απαραίτητες αποφάσεις, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός του κόμματος και ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Εξάλλου, αφενός ο πρόεδρος της ΝΔ το έχει ξανακάνει όταν διαπιστώθηκε το «παρασύστημα» της ΟΝΝΕΔ, αφετέρου η ίδια η ιστορία του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τού δίνει το «ελεύθερο» να προβεί στις σχετικές κινήσεις. Γιατί, ως γνωστόν, «ό,τι δεν λύνεται, κόβεται». Μια και δια παντός.
Έπειτα από αρκετούς μήνες σιωπής, αλλά και αρκετές συναντήσεις και συνεννοήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όλα έδειχναν ότι το «καραμανλικό» στρατόπεδο είχε κηρύξει… ανακωχή και είχε αποδεχθεί ότι το τιμόνι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατά με αδιαμφισβήτητο τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, η πολύμηνη σιωπή του πρώην προέδρου της ΝΔ ήταν απλώς… η ηρεμία πριν την καταιγίδα, όπως απέδειξαν οι ίδιες οι εξελίξεις.

Ευθεία υπονόμευση
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λοιπόν, περίμενε μία δημόσια τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης-δανειστών που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Και όταν διαπίστωσε ότι, παρά την συμφωνία και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Χίλτον, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμενε στο αίτημά του για εκλογές και στην γραμμή της καταψήφισης κάθε νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης στη Βουλή, προέβη σε ένα ακόμη «χτύπημα». Ένα χτύπημα βίαιο, ωμό και απροσχημάτιστο που συνιστά ευθεία υπονόμευση της ηγεσίας της ΝΔ πέραν πάσης αμφιβολίας. Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες σε «πηγαδάκι» στη Βουλή -ώστε να μην μπορεί να κατηγορηθεί ότι όσα είπε αποτυπώθηκαν από κάποια κάμερα ή ραδιοφωνικό ηχητικό- ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «τζάμπα μαγκιές» την στάση «ψηφίζω όχι σε όλα εκ του ασφαλούς», απαντώντας στην συνέντευξη που είχε δώσει μία ημέρα νωρίτερα -το προηγούμενο… βράδυ για την ακρίβεια- ο πρόεδρος της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ταυτόχρονα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε εκ νέου της απόφασής του να στηρίξει η ΝΔ το τρίτο Μνημόνιο και να φερθεί… συναινετικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας προφανώς ότι γι’ αυτή την συναινετική στάση του καταδικάστηκε δύο φορές από εκλογικές διαδικασίες: η πρώτη ήταν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν κατάφερε να… χάσει επειδή έλεγε ότι «θα ζητούσε συγγνώμη του Τσίπρα» για… να συνεργαστούν και η δεύτερη ήταν όταν «έτρεξε» ως υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ και «μαυρίστηκε» από τον κόσμο της παράταξης.

Η ΑΗΘΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Συλλογική συνωμοσία
Βεβαίως, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δρα μόνος του ή υπερασπίζεται προσωπικές απόψεις. Ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά και η ευθεία υπονόμευση του προέδρου της ΝΔ από τον προκάτοχό του δεν εξηγείται με επίκληση στην πικρία του κ. Μεϊμαράκη επειδή έχασε τις εκλογές. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα συνολικό «μπλοκ» στο εσωκομματικό σκηνικό της ΝΔ, που υπονομεύει αργά αλλά σταθερά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την σιωπηλή στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι «δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει ο Τσίπρας» και «να την κλείσει με καλύτερο τρόπο ο Μητσοτάκης», επιφανή στελέχη της «καραμανλικής» πτέρυγας… έπεσαν να τον φάνε. Νικήτας Κακλαμάνης, Κώστας Τζαβάρας και άλλοι τινές, «άδειασαν» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος. Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες η επίσης «καραμανλική» βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει, μέσω της εφημερίδας «Ειδήσεις» ότι αν η ΝΔ δεν αποσύρει το αίτημα περί εκλογών κινδυνεύει να… γίνει γραφική! «Να ψηφίσουμε τις ελαφρύνσεις», εισηγήθηκε χαρακτηριστικά η κ. Παπακώστα, προσθέτοντας ότι «αν κλείσει η αξιολόγηση, το αίτημα για εκλογές πρέπει να αποσυρθεί για να προστατευθεί», διότι, σύμφωνα με την ίδια «κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί»!

Ανάγκη για δύσκολες αποφάσεις
Όλα τα παραπάνω δείχνουν πως εφόσον κλείσει η κυβέρνηση την αξιολόγηση -έστω και μετά κόπων και βασάνων και με μεγάλο κόστος λόγων της καθυστέρησης- οι φωνές στο εσωτερικό υπέρ της… συναίνεσης προς την κυβέρνηση θα πολλαπλασιαστούν. Όσα γίνονται τώρα αποτελούν απλώς ένα προανάκρουσμα του ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν υποχρεούται μόνο να υιοθετεί έναν «καθαρό» φιλελεύθερο λόγο, προκειμένου να μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα καθαρόαιμο φιλελεύθερο κόμμα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Πρέπει ταυτόχρονα να πάρει και δύσκολες αποφάσεις και να στείλει μήνυμα πως δε θα ανεχθεί την υπονόμευση. Αυτό, δηλαδή, που έκανε όταν διαπίστωσε ότι η ΟΝΝΕΔ είχε γίνει ένα «παραμάγαζο» πολιτευτών και, λαμβάνοντας μία απόφαση-σοκ, αποφάσισε να καταργήσει την οργάνωση σε ένα βράδυ. Το ίδιο οφείλει να κάνει και τώρα για να αντιμετωπίσει τα «ζόμπι της Κεντροδεξιάς», διαγράφοντας όποιον τον αμφισβητήσει και τον υπονομεύσει -ακόμη κι αν πρόκειται για έναν πρώην πρόεδρο του κόμματος, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Άλλωστε, η ιστορία δείχνει ότι για να γίνει πρωθυπουργός ένας πρόεδρος της ΝΔ, πρέπει να «καρατομήσει» τον αντίπαλό του στην κούρσα της ηγεσίας. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το έκανε διαγράφοντας τον Κωστή Στεφανόπουλο, λόγω υπονόμευσης. Και το ίδιο έκανε και ο Κώστας Καραμανλής, όταν διέγραψε τον Γιώργο Σουφλιά για υπονομευτική διαφοροποίησή του στην Βουλή. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα του Κυριάκου να το κάνει με τον Βαγγέλη. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο έτσι θα πείσει ότι δεν είναι απλώς ένας αδιαμφισβήτητος πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και ένας εν αναμονή πρωθυπουργός…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top