ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%b5%ce%bb%ce%b7-%cf%83%ce%b1%ce%bb%cf%84%cf%83%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%ba1

Νεφέλη Μούσουρα: Ταλαντούχα και πολυβραβευμένη πιανίστα

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Η Νεφέλη και πέντε ακόμη Ελληνίδες και Έλληνες πιανίστες της νέας γενιάς, θα παρουσιάσουν στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολόκληρο το έργο του μεγάλου Πολωνού συνθέτη και πιανίστα Φρεντερίκ Σοπέν για πιάνο και ορχήστρα.
Για τη Νεφέλη Μούσουρα, μία από τις πλέον χαρισματικές νέες Ελληνίδες πιανίστριες, είχαμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν. Το περασμένο καλοκαίρι, είχαμε την ευκαιρία να την δούμε και να την ακούσουμε από κοντά, μαζί βέβαια με εκατοντάδες άλλους θεατές, στα Κουφονήσια και την Κορώνη όπου πραγματικά μάγεψε με τις ερμηνείες της και καταχειροκροτήθηκε.
Πρόσφατες συναυλίες της στην Ελλάδα, ήταν στις 23 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του «Ιανού», όπου αποθεώθηκε και… υποχρεώθηκε σε ανκόρ, μετά το παρατεταμένο μπιζάρισμα των θεατών και την περασμένη Τρίτη, 29 Νοεμβρίου στο Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. ,όπου ερμήνευσε έργα Μότσαρτ, Σούμαν και Σοπέν.
Η Νεφέλη, που πρόσφατα τελείωσε το μεταπτυχιακό της στο φημισμένο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας με τον Rolf Plagge, σήμερα φοιτά στο τμήμα Postgraduate με τον Ι.Rohmann.
Tην Παρασκευή 9/12 και το Σάββατο 10/12, η Νεφέλη Μούσουρα και πέντε ακόμη Ελληνίδες και Έλληνες πιανίστες της νέας γενιάς, που διακρίνονται για το ταλέντο τους και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, θα παρουσιάσουν στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ώρα έναρξης 20.30), για πρώτη φορά στην Ελλάδα ολόκληρο το έργο του μεγάλου Πολωνού συνθέτη και πιανίστα Φρεντερίκ Σοπέν(1810-1849), για πιάνο και ορχήστρα. Πρόκειται για μια «πρωτοβουλία» του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κ.Ο.Θ.
Είναι σίγουρο, ότι θα χαρίσουν σε όσους έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά τις συναυλίες, ανεπανάληπτες στιγμές μουσικής πανδαισίας!

mikrh-kato

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
Ο Πολωνός συνθέτης και πιανίστας Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849) ονομάστηκε «ποιητής του πιάνου», λόγω της μοναδικής του δεξιοτεχνίας και του απαράμιλλου ταλέντου του. Δυστυχώς, ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του και η κακή του υγεία του επέτρεψαν να δώσει μόνο τριάντα κοντσέρτα σε όλη του τη ζωή. Η Κ.Ο.Θ., στο φετινό Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει μαζί με έξι Ελληνίδες και Έλληνες πιανίστες, που διακρίνονται για το ταλέντο τους και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, ολόκληρο το έργο του Σοπέν για πιάνο και ορχήστρα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016. Οι συναυλίες θα δοθούν και τις δύο μέρες στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσουν στις 20.30. Την ορχήστρα της Κ.Ο.Θ. θα διευθύνει ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι σολίστ:

ΠΑΡ 09 ΔΕΚ
Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, 20:30
F. Chopin: Τα έργα για πιάνο και ορχήστρα
F. Chopin Fantasy on Polish Airs σε Λα μείζονα, έργο 13
Σολίστ: Πέννυ Τσιλιβάκου

F. Chopin Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante, έργο 22
Σολίστ: Νεφέλη Μούσουρα
Διάλειμμα
F. Chopin Κονσέρτο αρ. 2, σε φα ελάσσονα, έργο 21
• Maestoso
• Larghetto
• Allegro vivace
Σολίστ: Πάρις Τσενίκογλου
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

ΣΑΒ 10 ΔΕΚ
Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, 20:30
F. Chopin: Τα έργα για πιάνο και ορχήστρα
F. Chopin Rondo a la Krakowiak, σε Φα μείζονα, έργο 14
Σολίστ: Ελεονώρα Αποστολίδη
F. Chopin Variations στο ‘La ci darem la mano’, έργο 2
Σολίστ: Αλέξανδρος Σαρακενίδης
διάλειμμα
F. Chopin Κονσέρτο αρ. 1, σε μι ελάσσονα, έργο 11
• Allegro maestoso
• Romance. Larghetto
• Rondo. Vivace
Σολίστ: Αλεξία Μουζά
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top