ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

13_

Νόαμ Τσόμσκι: Γιατί ανεβαίνει ο Ντόναλντ Τραμπ

σε Κόσμος

Στο φόβο αλλά και την κοινωνική κατάρρευση αποδίδει την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ ο καθηγητής γλωσσολογίας στο MIT Νόαμ Τσόμσκι.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στην ιστοσελίδα AlterNet ο Τσόμσκι ρωτήθηκε πως εξηγεί τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που σημειώνει ο Τραμπ στους προκριματικούς για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στην Iowa και την πρώτη στην South Carolina και την Nevada.
«Ο φόβος μαζί με την κατάρρευση της κοινωνίας κατά τη διάρκεια της περιόδου του νεοφιλελευθερισμού» ήταν η απάντηση του Τσόμσκι. «Ο κόσμος αισθάνεται απομονωμένος, αβοήθητος, θύμα πανίσχυρων δυνάμεων που δεν κατανοεί και δεν μπορεί να επηρεάσει» σημείωσε ο αμερικανός διανοούμενος.
Ο Τσόμσκι ωστόσο προχώρησε και σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναλογία συγκρίνοντας την τρέχουσα περίοδο και το περιβάλλον που επέτρεψε την άνοδο του Τραμπ με τη δεκαετία του 1930 και τη Μεγάλη Ύφεση. «Αντικειμενικά, η φτώχεια και τα δεινά ήταν περισσότερα τότε. Αλλά ακόμη και ανάμεσα στους φτωχούς ή τους ανέργους υπήρχε ένα αίσθημα ελπίδας που σήμερα λείπει».
Κληθείς να καταθέσει την πρόβλεψή του για το ποιος θα καταφέρει τελικά να εισέλθει στον Λευκό Οίκο ο Τσόμσκι απέφυγε επιμελώς να απαντήσει: «Μπορεί να εκφράσω μόνο ελπίδες και φόβους, αλλά όχι προβλέψεις» είπε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Κόσμος

Go to Top