ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

tumblr_n9vg0bshOJ1qzfsnio10_r1_1280

Πάσχα και μάγια της Πρωτομαγιάς

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Κλείνει σε λίγο του μήνα η πύλη για τον Απρίλη. Και αγιαγιά, σε τρεις μέρες έχουμε Πρωτομαγιά. Τι κρίμα…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Το κλίμα από τώρα για αύριο είναι μακάβριο. Γιατί την Πρωτομαγιά, που είναι η γιορτή των λουλουδιών γιορτάζουν μαζί κι όλα τα μπουμπούκια-τραμπούκια, κι όλα τα κοτσάνια και τα φυντάνια και κάθε παρδαλός μαϊντανός και κάθε γλάστρα που θέλει να φτάσει στ’ άστρα. Αλλά και κάθε παράσιτο που παραβιάζει της στραβουλής Βουλής το άσυλο. Κι επειδή την Πρωτομαγιά όσοι ήταν στην αφάνεια, ονειρεύονται στεφάνια, καταφεύγουν σε μάγια και γίνονται σταρ της πολιτικής και μάγοι παμφάγοι και κουκουλώνουν όλα τα σκάνδαλα μαγικά. Όλοι το ’χουν πάρει χαμπάρι. Η πολιτική είναι νόσος κολλητική. Γι’ αυτό έχουν πολλαπλασιαστεί οι μάγκες της βρομιάς και κάθε μαγίστρω με οίστρο που το παίζουν σταρ της Πρωτομαγιάς και της Πρωτομαγκιάς.
Κι ενώ αύριο θα πιάσουνε για γούρι το μαγιόξυλο,
να δούμε πότε θα τους δώσουμε βρομόξυλο.
Μετά τις κατά συνείδηση ασυνείδητες ψηφοφορίες στη Βουλή και τα τόσα κουκουλώματα από τα ποικιλόχρωμα κυκλώματα, προβλέπω ότι όλοι οι σταρ της Βουλής θα γιορτάσουν την Πρωτομαγιά μαζί με το Πάσχα. Και θα αδειάσει η Αθήνα, Όπου φύγει-φύγει και οι πολλοί και οι λίγοι. Κι όλοι θα γιορτάσουνε πασχαλιάτικα και πασχαλιώτικα.
Φιλάκια, αγαπούλες κι αρνάκια με… πετσούλες, με αγγελικά βεγγαλικά και πασχαλιάτικα αβγά, κόκκινα, κίτρινα, μπλε κι όλα κομπλέ, ολέ, ολέ.
Και τι άλλο να πω και να σας ευχηθώ;
Παχιά αρνιά μας τάξανε,
μα, τελικά, δεν… σφάξανε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top