ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

Πρόστιμα του ΚΟΚ ανάλογα με την φορολογική δήλωση!

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Η κυβέρνηση ταυτίζεται τελικά με τον «ταξικό χαρακτήρα» του δυστυχήματος που συνέβη στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και υιοθετεί μια πρόταση που πιθανότατα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης, το υπουργείο μελετά πρόταση ώστε το ύψος των προστίμων για παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να προσδιορίζεται με εισοδηματικά κριτήρια!
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Μαυραγάνης, στον απόηχο των δηλώσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού και Μερόπης Τζούφη περί «ταξικού δυστυχήματος», υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο τα πρόστιμα θα είναι το ίδιο αποτρεπτικά είτε κάποιος είναι άνεργος είτε έχει μεγάλα εισοδήματα.
«Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα… Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.
Ο υφυπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι το υπουργείο εξετάζει και κοινωνικές ποινές εξυπηρέτησης θυμάτων τροχαίων από αυτούς που τα προκάλεσαν.
Αυτό που δεν μας λένε από την κυβέρνηση, είναι αν οι άνεργοι θα μπορούν να παραβιάζουν το κόκκινο… χωρίς επιπτώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top