12_

Πως να «χακάρετε» το αμερικανικό Πεντάγωνο…

σε Κόσμος

Θέλετε να «χακάρετε» το αμερικανικό Πεντάγωνο και να μην υποστείτε τις συνέπειες του νόμου στην περίπτωση που σας πιάσουν; Ιδού η ευκαιρία σας.
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να προσκαλέσει χάκερ, τους οποίους θα έχει ήδη ελέγξει, για να δοκιμάσουν την κυβερνοασφάλεια ορισμένων ιστοτόπων του, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίζει να προχωρήσει σε μια τέτοια πρωτοβουλία, η οποία έχει φυσικά και την ανάλογη ονομασία: «Hack the Pentagon», τουτέστιν «Χακάρετε το Πεντάγωνο».
Παρόμοιους διαγωνισμούς έχουν κάνει στο παρελθόν μεγάλες αμερικανικές εταιρίες προκειμένου να εντοπίσουν και να διορθώσουν κενά ασφάλειας στα δίκτυά τους.
«Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία θα ενισχύσει την ψηφιακή άμυνά μας και τελικά και την εθνική ασφάλειά μας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ.
Σύμφωνα με τις εκτμήσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Πενταγώνου, στον διαγωνισμό αναμένεται να λάβουν μέρος χιλιάδες χάκερ, ενώ απομένει ακόμη να διευκρινιστούν και να αποσαφηνιστούν οι αρκιβείς όροι αλλά και τα έπαθλα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες και να δεχτούν να υποβληθούν σε ενδελεχή έλεγχο πριν τους επιτραπεί να τεστάρουν ορισμένες δημόσιες ιστοσελίδες του υπουργείου.
Στο πρόγραμμα, τουλάχιστον σε αυτήν την αρχική φάση, δεν θα περιληφθούν τα πιο «ευαίσθητα» δίκτυα ή τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*