ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1_

Ρεκόρ της Ελλάδας στην εταιρική φορολογία

σε Ελλάδα/Οικονομία/Πρώτη φορά αριστερά

Στην επισήμανση πως η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ που το τελευταίο έτος αύξησε την εταιρική φορολογία προχώρησε ο Οργανισμός. Σύμφωνα με την έκθεση «Μεταρρυθμίσεις της φορολογικής πολιτικής το 2016» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η Ελλάδα εφάρμοσε τους όρους των δανειστών και αναδιοργάνωσε ριζικά το ελληνικό φορολογικό σύστημα.
«Το τελευταίο έτος, η Ελλάδα ανήκε στις ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες μεταρρύθμισαν περισσότερο το φορολογικό του σύστημα», αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα μεταρρύθμισε κυρίως το σύστημα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, με αποτέλεσμα ο μειωμένος ΦΠΑ 13% να ισχύει πλέον για λιγότερα προϊόντα από πριν. Επίσης, καταργήθηκαν σταδιακά οι εξαιρέσεις για τα νησιά.
Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα, η οποία αύξησε το ΦΠΑ και για τα κέρδη των επιχειρήσεων, από 26 σε 29%, όταν κατά τον ΟΟΣΑ, τα περασμένα χρόνια οι κυβερνήσεις τον είχαν μειώσει δραστικά ώστε να μη τις επιβαρύνει η κρίση (το 2009 ήταν 43%). Εκτός από την Ελλάδα σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις του φορολογικού τους συστήματος προέβησαν και άλλες χώρες του ΟΟΣΑ όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ιαπωνία, η Νορβηγία και η Ισπανία (επί συνόλου 35 ανεπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ).

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top