ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

fessas-thumb-large

ΣΕΒ: Για κάθε «κενή» θέση εργασίας αντιστοιχούν 50 άνεργοι

σε Ελλάδα/Οικονομία

Τη δημιουργία μίας σύγχρονης αγοράς εργασίας ώστε να μειωθεί ο δείκτης ανεργίας, προτάσσει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο εβδομαδιαίο δελτίο για την πορεία της οικονομίας.
Η μείωση της ανεργίας, όπως αναφέρει ο ΣΕΒ, θα είναι βασανιστικά αργή αν δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να κινητοποιηθεί η ιδιωτική οικονομία σε μια μαζική αναπτυξιακή εξόρμηση.
Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ότι η επίδραση υψηλών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης στην αύξηση της απασχόλησης θα είναι αποτελεσματικότερη αν διατηρηθούν οι κανόνες που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για κανόνες, οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της αναντιστοιχίας της προσφοράς προς τη ζήτηση εργασίας.
Όσο περισσότερο ενισχύονται οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και όσο περισσότερο ευέλικτη είναι η αγορά εργασίας, τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι «κενές» θέσεις εργασίας -θέσεις δηλαδή, που έχουν πρόσφατα δημιουργηθεί ή δεν είναι κατειλημμένες, ή πρόκειται να κενωθούν προσεχώς, και τις οποίες ο εργοδότης προτίθεται να καλύψει με νέες προσλήψεις.
«Καθίσταται, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη αναπτυξιακής ώθησης, με άρση όλων εκείνων των παραγόντων που την περιορίζουν, και ιδίως, η ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» υπογραμμίζει ο ΣΕΒ.
Το τελευταίο -σπεύδει να προσθέσει- προϋποθέτει την απαγκίστρωση από την αέναη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την επικέντρωση στην υλοποίηση του προγράμματος, που περιέχει όλες εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα καταστήσουν την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική.
«Αυτό είναι το πλαίσιο που όχι μόνο προστατεύει την απασχόληση όσων έχουν δουλειά, αλλά δίνει και κίνητρο στις επιχειρήσεις να απορροφήσουν και όσους δεν έχουν δουλειά» καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top