ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Σε δίκη 15 πρώην μέλη της διοίκησης του Αθήνα 984

σε Μαζί τα φάγαμε

Την παραπομπή σε δίκη για 15 πρώην μέλη της διοίκησης του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» κι ενός επιχειρηματία εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας στο Συμβούλιο Εφετών.
Η υπόθεση για την οποία διενήργησε έρευνα ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης και η επίκουρη ανακρίτρια Χτιστίνα Σαλάππα και αφορά σε διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για να κάλυψουν τις «ανάγκες» του δημοσιογραφικού σταθμού.
Ο οικονομικός έλεγχος έδειξε ότι ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά σε αρώματα, μανικετόκουμπα, τσάντες και ζώνες, ταξίδια και λουλούδια, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.
Από τους συνολικά 20 κατηγορουμένους, ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή των 16 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακουργηματική απιστία ή ηθική αυτουργία σε αυτήν, σε βάρος ΟΤΑ.
Για τον εν ενεργεία βουλευτή Γιώργο Κυρίτση, ο εισαγγελέας ζητά διαχωρισμό της δικογραφίας και αποστολή αντιγράφου στη Βουλή, με αίτημα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
Στην απολογία τους όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσαν εντολές του Δήμου Αθηναίων από τον οποίο και επιχορηγείται ο ραδιοφωνικός σταθμός.
Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει με το νέο έτος για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαζί τα φάγαμε

Go to Top