ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Stathakis

Σταθάκης: Οι αρνητικές προβλέψεις θα διαψευστούν

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

«Η ελληνική οικονομία είναι σε μία συγκυρία που κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί. Η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε και τους επόμενους μήνες οι τράπεζες θα πάρουν μία πολύ μεγάλη ανάσα. Οι αρνητικές προβλέψεις και οι Κασσάνδρες των κακών μαντάτων θα διαψευστούν όπως και το 2015», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον αναπτυξιακό νόμο.
«Ο στόχος είναι μετρημένος: μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι στοχευμένος σε παραγωγή και καινοτομία. Και είναι εγγυημένος με πόρους», τόνισε, εκτιμώντας ότι «δίνει ώθηση σε επενδύσεις. Υπολογίζουμε για κάθε 1 ευρώ επιδότηση θα έχουμε επένδυση 4 ευρώ».
Επισημαίνεται ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής, καθώς η Χρυσή Αυγή κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.
Στην παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «το DNA της αριστεράς είναι διαφορετικό από της δεξιάς», αλλά «από κανένα ιστορικό δεδομένο δεν προκύπτει πως όταν είναι η Δεξιά στην εξουσία υπάρχει ανάπτυξη και όταν ανεβαίνει η Αριστερά μειώνεται».
Το νομοσχέδιο «είναι συμβατό με μία στρατηγική ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης και απάντησε στην κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση. Ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση άλλαξε την στρατηγική που ίσχυε στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους που -συνέχισε ο κ. Σταθάκης- έδιναν οριζόντιες επιδοτήσεις σε όλους, καθώς έτσι «λίγοι θα έπαιρναν πολλά χρήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top