ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σταθάκης

Σταθάκης: 4 σημεία για σύνδεση εξαγωγών με το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Σε τέσσερα βασικά σημεία για την οικοδόμηση μίας νέας σχέσης του εξαγωγικού κλάδου με το καινούργιο αναπτυξιακό υπόδειγμα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε ομιλία του στο ετήσιο forum «Active Greece Awards 2016 – Η Ελλάδα της Εξωστρέφειας» που διοργάνωσε ο εκδοτικός οργανισμός Active Business Publishing. Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας, τα σημεία αυτά είναι τα εξής: Ενίσχυση της εξωστρέφειας, Αναπτυξιακός νόμος, Αναπτυξιακό Ταμείο και ΕΣΠΑ.
Ο υπουργός σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη έχει αποκατασταθεί στην αγορά και η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016. «Σταδιακά, επίσης, και με πολύ γρήγορους ρυθμούς αίρονται τα capital controls», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Πρόσθεσε επίσης ότι «παρ’ όλα τα θετικά αυτά μηνύματα βρισκόμαστε πάντοτε σε επαγρύπνηση και δουλεύουμε μεθοδικά για τη σταθεροποίηση της οικονομίας έχοντας έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη από την υπογραφή της συμφωνίας του καλοκαιριού».
Όπως υποστήριξε ο κ. Σταθάκης, η Ευρώπη μετά και τα τελευταία γεγονότα βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. «Ο ένας δρόμος οδηγεί στη δημοκρατική διαχείριση της μεταναστευτικής και οικονομικής κρίσης και ο άλλος δρόμος οδηγεί στην αναβίωση ενός σκοτεινού παρελθόντος που στο όνομα της ασφάλειας φέρνει από την πίσω πόρτα τον σκοταδισμό» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει η χώρα της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Εξήγησε επίσης ότι ο ρόλος του εξαγωγικού τομέα δεν είναι μόνο οικονομικός, αλλά και κοινωνικός. «Μεταφέρει στο εξωτερικό προϊόντα, ιδέες και πάνω απ’ όλα τις αξίες μίας χώρας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή καλώ όλους εσάς να μεταφέρετε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η χώρα μας απαντά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την δημοκρατική κληρονομιά της Ευρώπη με τα δύο σημαντικότερα όπλα που διαθέτει: Δημοκρατία και Αλληλεγγύη», συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top