ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Apokratikopoiiseis_berlin

Στα 50 δισ. ευρώ ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων διαμηνύει το Βερολίνο

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Ο στόχος για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις παραμένει στα 50 δισ. ευρώ, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανία, απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις του κ. Σταθάκη. Όπως υπενθύμισε, η Ελλάδα είχε συμφωνήσει με τους διεθνείς δανειστές να συμπεριληφθούν στο μνημόνιο έσοδα ύψους 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις. «Σε ό,τι μας αφορά, αυτό το μνημόνιο συνεχίζει να ισχύει» διαβεβαίωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στο Βερολίνο, σημείωσε ότι ο στόχος των 50 δισ. ευρώ είναι ανέφικτος – κάτι το οποίο, ήταν γνωστό από την αρχή. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικό» τον στόχο των 50 δισ. ευρώ και διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή στοχεύουμε σε έσοδα 15 δισ. ευρώ, ίσως και λίγο λιγότερα». Αιτιολογώντας τα «φτωχά» έσοδα, ο κ. Σταθάκης παρέπεμψε στο πολιτικό κλίμα και τη γραφειοκρατία.
Όπως εξήγησε, εννέα από τις 23 ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2016. Σε καλό δρόμο βρίσκονται, σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη δύο.
Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο η συνταξιοδοτική, όσο και η φορολογική μεταρρύθμιση θα «περάσουν» από την ελληνική Βουλή δίχως σημαντικά προβλήματα.
Σχετικά με το ασφαλιστικό, επισήμανε ότι «έτσι όπως έχει σχεδιαστεί, έχει πολύ καλή ισορροπία, καθώς προστατεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των υφιστάμενων συντάξεων, ενώ η αύξηση των εισφορών κατανέμεται με δίκαιο τρόπο».
Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώνεται «μέρα με τη μέρα», ενώ εκτίμησε ότι το β’ εξάμηνο του 2016, το ΑΕΠ θα επανέλθει σε περίοδο αύξησης. «Βλέπουμε μία ισχυρή κυκλική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία» σημείωσε, ενδεικτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top