ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Britain Auction Pele

Στο «σφυρί» οι αναμνήσεις του Πελέ

σε Ευκαιρίες

Πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν στη δημοπρασία, που διοργάνωσε το γραφείο «Julien’s Auction» και αφορούσε χιλιάδες προσωπικά αντικείμενα του Πελέ, μεταξύ αυτών και τριών μεταλλίων του παγκοσμίου κυπέλλου, προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια για φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά και την ενίσχυση της πρώην ομάδας του, Σάντος.
Στη δημοπρασία διάρκειας τριών ημερών στο Λονδίνο διατέθηκαν αναμνηστικά από λαμπρή καριέρα του 75χρονου Βραζιλιάνου θρύλου, με την εθνική ομάδα, τη Σάντος και τον Κόσμο της Νέας Υόρκης. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το τρόπαιο «Ζιλ Ριμέ», το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τον ίδιο τον Πελέ και πωλήθηκε έναντι 505.000 ευρώ, αλλά και το μετάλλιο από το Μουντιάλ του 1970, το οποίο άλλαξε χέρια με 443.000 ευρώ.
Ανάμεσα σε αυτά τα αντικείμενα, ωστόσο, δεν έλειπαν και κάποια ασυνήθιστα, όπως μια πέτρα, η οποία δημοπρατήθηκε έναντι 160 ευρώ, ενώ ακόμη και εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας (!) του «βασιλιά του ποδοσφαίρου», οι οποίες αγοράστηκαν αντί 1.300 ευρώ…
Τα σχέδια ενός παιδιού, θαυμαστή του Πελέ από το 1980 απέδωσαν 161 ευρώ, κάρτες ξενοδοχείων άλλα 982 ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα του Βραζιλιάνου σταρ, τα οποία δημοπρατήθηκαν ήταν μια κάρτα από τον πρίγκιπα Κάρολο, ένα γάντι μποξ από τον Έντερ Ζόφρε, μια ρακέτα δώρο από τον Ρότζερ Φέντερερ, φωτογραφικό άλμπουμ από ένα ταξίδι που έκανε στις Σεϊχέλες και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, τα οποία όλα έγιναν ανάρπαστα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top