ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Pinewood_Studios_2

«Στο σφυρί» τα στούντιο του Τζέιμς Μποντ

σε Ευκαιρίες/Κόσμος

Τα θρυλικά Pinewood Studios, τα κινηματογραφικά στούντιο του Λονδίνου όπου έχουν γυριστεί οι περισσότερες ταινίες του Τζέιμς Μποντ καθώς και η τελευταία ταινία του «Πολέμου των Άστρων», ιστορική έδρα της βρετανικής κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας, βγάζει στο σφυρί, όπως φαίνεται, η ιδιοκτήτρια εταιρεία Pinewood Group Plc.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι ιδιοκτήτες των στούντιο προσέλαβαν τη Rothschild, τον γνωστό διεθνή χρηματοοικονομικό όμιλο, προκειμένου να προβεί σε αποτίμηση της εταιρείας με προοπτική την πώλησή της, είδηση που οδήγησε αμέσως σε άνοδο της μετοχής της.

Η Pinewood Group Plc προχώρησε πέρυσι σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συγκεντρώνοντας 38,7 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσει την επέκταση των εγκαταστάσεων των κυρίων στούντιο και να διευρύνει τη μετοχική βάση της.

Pinewood_Studios_3

Ωστόσο, η ανεπαρκής ρευστότητα την εμπόδισε να μετακινηθεί από τη λίστα των μικρών και αναπτυσσόμενων εταιρειών στην κύρια χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου με αποτέλεσμα το σχέδιο να παγώσει.

Σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές, δεδομένης της φήμης των Pinewood Studios και το ότι η απόκτησή τους θα έχει τον χαρακτήρα κατάκτησης τροπαίου για τον υποψήφιο αγοραστή τους, η πώλησή τους αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης ή ακινήτων, ιδιαίτερα από Κινέζους και Αμερικανούς επενδυτές.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top