ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

elliniki-simaia-akropoli-570

Σύνεση και συναίνεση

σε Ελλάδα/Πολιτική

Αχ δούλα μου Ελλαδούλα μου… Τελικά, το ’χεις πάρει χαμπάρι, γλυκιά μου Ελλάδα, ελληνοπουλημένη μου και ξεπουπουλημένη μου;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ (BAR-BAR)

Οι Γερμανοί, οι παμπόνηροι τροϊκανοί και όλοι οι παράξενοι ξένοι, μέχρι και οι Αμερικανίκανοι Αμερικανοί σε εμπαίζουν ανοιχτά μέρα νύχτα καημένη μου πατρίδα και σε παίζουν στα χαρτιά σημαδεμένη παρτίδα. Κατάλαβες τελικά, γλυκιά μου Ελλαδούλα, πώς από Μεγάλη Ελλάδα σε κάνανε δούλα; Κι αυτές τις μέρες τις ανήμερες, τελικά είδαμε πως όλοι μας οι πολιτικοί μόνο σε ένα πράγμα είναι πολύ ειδικοί: αντί να ενώνονται, αυτοί αποξενώνονται κι εμείς παιδευόμαστε και μπερδευόμαστε και δεν ξέρουμε ποιοι τελικά εκλέγονται, ποιοι κλαίγονται και ποιοι καίγονται. Έτσι, έγιναν χείριστοι χειρισμοί κι ακολούθησαν ανίσχυροι ισχυρισμοί, αλλά ευτυχώς ο λαός σαφώς είναι σοφός και ξέρει πως τη φυλή δεν ωφελεί να επιπλέουν οι φελλοί, ούτε οι ανόητοι που πάντα είναι απτόητοι… Κι επειδή στο σημερινό μας χάλι το αχαλίνωτο ακούμε από τους πολιτικούς πολλά συνθήματα για θύματα και οι πιο πολλοί κάνουν στραβές επιλογές και προτιμούν ξανά μανά νέες εκλογές, εγώ σου ξαναλέω πως ο λαός θα πει «Yes» μόνο σε μια ισχυρή κυβέρνηση και σ’ ένα σχήμα αρραγές.
Λέει λοιπόν ο λαός «Yes» σε δύο λέξεις ελληνικές: «Σύνεση και συναίνεση», επειδή έχουν τη λέξη «Ναι» σε γλώσσες πολλές. Σι στα ιταλικά σημαίνει «ναι» και κοίτα οι λέξεις «σύνεση και συναίνεση» πώς λένε εφτά φορές σι και ναι:
Σι-ναι-σι και σι-ναι-ναι-σι.
Με δυο λόγια, όλοι με σύνεση και συναίνεση να κυβερνούν, σαν μια ωραία οικογένεια με ήθος και ευγένεια. Δηλαδή:
Όλοι σε μια family,
να ’μαστε εφάμιλλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top