ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5_

Το μάθημα από την Cosco

σε Ελλάδα/Πολιτική

Νέο βαρύ πλήγμα στην εναπομείνασα αξιοπιστία της χώρας και της κυβέρνησης έναντι του διεθνούς επενδυτικού κοινού έφεραν οι απαράδεκτες κουτοπονηριές της κυβέρνησης σε βάρος της κινεζικής εταιρείας Cosco, που… ταλαιπωρείται εδώ και 10 χρόνια ζητώντας να… βάλει τα λεφτά της και να επενδύσει στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, η αποκάλυψη όλων των διαστάσεων του παραλίγο σκανδάλου, αναδεικνύει μία ακόμη περισσότερο τρομακτική πτυχή για την παρούσα κυβέρνηση, αφού αυτή τη φορά φάνηκε δια γυμνού οφθαλμού -και το παραδέχθηκε και το Μέγαρο Μαξίμου- ότι το πρόβλημα δεν ήταν οι όποιες αντιρρήσεις και ιδεοληψίες του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, αλλά τα κουτοπόνηρα νομικά «μαγειρέματα» που έκανε το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού. Μ’ άλλα λόγια, η κυβέρνηση δεν θέλει επενδύσεις σε κεντρικό επίπεδο και δεν το κρύβει. Αλλά ο λογαριασμός των πρωθυπουργικών ιδεοληψιών βαρύνει εμάς…
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαιτέρως τραυματική για την κυβέρνηση και τη χώρα. Ωστόσο, τα παθήματα του Μεγάρου Μαξίμου δεν αποτελούν μάθημα μόνο για τους ατσούμπαλους κυβερνώντες που συνεχίζουν να πολιτεύονται με την λογική της ανατολίτικης κουτοπονηριάς και του παζαριού, αλλά και για όλους εμάς. Πρόκειται για μαθήματα σχετικά με το ποια κυβέρνηση έχουμε και τί μπορεί να κάνει. Και η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία: τίποτα!

Κουτοπονηριές
Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστή στη Βουλή, που συζητούσε την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco, μία επιστολή διαμαρτυρίας του κινεζικού κολοσσού προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό. Οι Κινέζοι ουσιαστικά -και μέσω της προσεκτικά διαλεγμένης διπλωματικής γλώσσας- κατηγορούσαν την κυβέρνηση για… απατεωνιά, αφού άλλα είχε συμφωνήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, με την πολυπληθή κινεζική αντιπροσωπεία προ μηνών και άλλα εμφανίστηκαν προς ψήφιση στη Βουλή! Μ’ άλλα λόγια, επρόκειτο για άλλο ένα δείγμα πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δέσμευση και προσήλωση στον τρόπο που λειτουργεί ο δυτικός κόσμος: δηλαδή, στο ότι οι συμφωνίες και οι υπογραφές πρέπει να τηρούνται.
Αμέσως ξεσηκώθηκε πολιτικός σάλος και η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει διαχείριση κρίσης, κάνοντας λόγο για… μερικές «νομικές βελτιώσεις» που έπρεπε να γίνουν. Ταυτόχρονα, από βήματος της Βουλής, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, υπερασπιζόταν τις αλλαγές, λέγοντας ότι ο ίδιος «έχει κάθε δικαίωμα» να τις κάνει. Όμως, η κινεζική πλευρά ήταν σαφής: «Αν δεν αλλάξει η σύμβαση για να γίνει όπως συμφωνήσαμε, η επένδυση ακυρώνεται». Μ’ άλλα λόγια, το Πεκίνο αναγκάστηκε να φτάσει στο σημείο της απειλής και του εκβιασμού για να αναγκάσει την κυβέρνηση να… τηρήσει την υπογραφή της! Δηλαδή, για να κάνει η κυβέρνηση το αυτονόητο!

Κι όμως, δεν ήταν θέμα Δρίτσα…
Φυσικά, η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε δραματική αναδίπλωση και έγιναν οι απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου να συμφωνήσει η Cosco και να μην τιναχθεί όλη η υπόθεση στον αέρα. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Αθήνα πρώτα έστειλε σε… καλά γνωρίζοντες τις τροποποιούμενες διατάξεις και μετά τις έφερε στη Βουλή προς ψήφιση, για να είναι σίγουρη ότι θα πάνε όλα όπως πρέπει.
Πάντως, όταν η όλη υπόθεση τελείωσε και η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από την Βουλή, όλοι έψαξαν τον… υπεύθυνο για την όλη ιστορία. Τα βλέμματα όλων προφανώς και στράφηκαν στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, καθώς ο εν λόγω έχει στήσει την καριέρα του στον Πειραιά κάνοντας αγώνες για να μην ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι, ενώ πολλές φορές έχει προσπαθήσει να βάλει εμπόδια και να ναρκοθετήσει την διαδικασία. Ωστόσο, αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι χειρότερα και εξόχως ανησυχητικά. Αυτό διότι όπως αποκαλύφθηκε, οι παρεμβάσεις που εξόργισαν τους Κινέζους και εξέθεσαν τη χώρα δεν είχαν υπογραφή Δρίτσα, αλλά… υπογραφή Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, που παραδέχθηκε, μέσω «διαρροής» στους δημοσιογράφους το πρωθυπουργικό γραφείο, το «μπέρδεμα» είχε γίνει από την Νομική Υπηρεσία της κυβέρνησης και, κυρίως, από την Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργικού γραφείου. Μάλιστα, το Μαξίμου έως την περασμένη Τετάρτη υπερασπιζόταν τις αλλαγές του, λέγοντας ότι με αυτές «βελτιωνόταν νομικά η σύμβαση». Μόνο που τελικώς, οι Κινέζοι δεν είδαν με το ίδιο θετικό μάτι τις αλλαγές. Πάντως, το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο «μάγειρας» της σύμβασης ήταν το Μέγαρο Μαξίμου το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Θοδωρής Δρίτσας. Αφού το Μαξίμου με τη διαρροή του έπαιρνε την ευθύνη για τα γενόμενα, ο υπουργός Ναυτιλίας επιβεβαίωσε, στη Βουλή, ότι οι αλλαγές είχαν γίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο και στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Διώκτες επενδύσεων
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει να φέρει επενδύσεις. Συν τοις άλλοις, αυτό που αποδείχθηκε από την υπόθεση των ύποπτων τροποποιήσεων της σύμβασης είναι ότι το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου διακατέχεται από ιδεοληψίες, δεν θέλει πραγματικά τις επενδύσεις και, γενικώς, δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Πρόκειται για μία απολύτως κουτοπόνηρη κυβέρνηση, η οποία ως την τελευταία ημέρα θα προσπαθεί να ικανοποιεί τους «πελάτες» της και να… κοροϊδεύει τους δανειστές για να παίρνει τα λεφτά από τις δόσεις του Μνημονίου χωρίς όμως να προβαίνει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν και κάτι άλλο: τα όσα έγιναν με την κινεζική Cosco και, κυρίως, το παραλίγο ναυάγιο της συμφωνίας δε θα μείνουν στην Ελλάδα. Αντιθέτως, όσοι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Ελλάδα για να «ζυγίσουν» την κατάσταση και να εκτιμήσουν κατά πόσον αξίζει να επενδύσουν στη χώρα, είναι βέβαιο ότι από προχθές… ψάχνουν αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Μ’ άλλα λόγια, με τα μηνύματα που η κυβέρνηση εξέπεμψε και με την κουτοπόνηρη τακτική της, κατάφερε με βεβαιότητα ένα πράγμα: να μην ιδιωτικοποιήσει τίποτα, γιατί πλέον κανείς δε θα την εμπιστεύεται…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top