ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÂÏÕËÇ - ÊÏÉÍÇ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÙÍ ÅÐÉÔÑÏÐÙÍ ÄÇÌÏÓÉÁÓ ÄÉÏÉÊÇÓÇÓ, ÄÇÌÏÓÉÁÓ ÔÁÎÇÓ ÊÁÉ ÄÉÊÁÉÏÓÕÍÇÓ ÊÁÉ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ(EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÓÔÏËÇÓ)

Το «τερμάτισε» ο Παρασκευόπουλος: Να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας…

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κηυριακής». Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστηρίζει πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.
«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, τάσσεται υπέρ της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια». Επίσης, δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.
«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».
Επιπλέον, ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται ανήσυχος για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποκλέπτονται συνομιλίες ακόμη και υπουργών. Τέλος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει ότι ένιωσε πικρία, πρόσκαιρα, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο.
Στο μεταξύ, μια νέα… θεωρία περί της σημαίας ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε μια προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη θέση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη μια σημαία είναι εθνικό σύμβολο μόνο όταν κυματίζει σε ένα δημόσιο κτήριο ή σε ένα στρατόπεδο. Αντίθετα κάθε σημαία που αγοράζεται ιδιωτικά δεν καλύπτεται από τον όρο εθνικό σύμβολο. Ο αναπληρωτής υπ. Αγροτικής ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98: «Ο κ. Παρασκευόπουλος ως βουλευτής πλέον και ως άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης έχει δίκιο θεωρητικά ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαφορά και μην λαϊκίζουμε ανάμεσα στη σημαία που είναι το σύμβολο που είναι οι σημαίες των δημοσίων κτιρίων, στις σημαίες που όλοι μας όσοι υπηρετήσαμε σε μάχιμες μονάδες και υπερασπιστήκαμε την πατρίδα μας όταν σηκώναμε αυτή τη σημαία ως σύμβολο.
H σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης από τον Κοκκώνη, και την έχει ο ίδιος, αυτή η σημαία που δεν είναι δημόσια σημαία, δεν μπορούμε να λέμε ότι κάθε σημαία είναι σύμβολο γιατί εκθέτουμε το σύμβολο με αυτόν τον τρόπο, είναι μια νομική διαφορά. Άλλο πράγμα η σημαία που είναι αναρτημένη σε έναν ιστό δημόσιο και άλλο πράγμα η σημαία που αγοράζω από τον Κοκκώνη».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top