ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÁÈÇÍÁ-ÌÁÎÉÌÏÕ//  ÏËÏÊËÇÑÙÈÇÊÅ Ç ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ.(Eurokinissi-ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ )

Ψέματα και άλλες αμαρτίες

σε Ελλάδα/Πολιτική

Μεγάλη αμαρτία το ψέμα, αλλά όταν λέγεται ενώπιον του Θεού, όταν λέγεται ενώπιον του Αρχιεπισκόπου, τότε η αμαρτία είναι θανάσιμη!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Κατά την πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή συζήτηση για την Παιδεία, ο συνεταίρος του κ. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος έφθασε ασθμαίνων στο βήμα, προερχόμενος από (πυροσβεστική) συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
Και δεν είπε ψέματα μόνο από το βήμα της Βουλής, αλλά αποδείχθηκε πως είχε πει ψέματα και στον Αρχιεπίσκοπο!
Είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Καμμένος: «Θα ήθελα να ανακοινώσω στο Σώμα ότι πριν από λίγο συναντήθηκα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο, ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά εδέχθη την πρόταση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για να γίνει διάλογος με την Εκκλησία από την αρχή, προκειμένου από κοινού να αποφασιστούν η συγγραφή των νέων βιβλίων και πιθανές αλλαγές στα θρησκευτικά».
Όπως θα δείτε παρακάτω, καμιά πρόταση για «διάλογο με την Εκκλησία από την αρχή», ούτε υπάρχει πρόθεση για από κοινού (με την Εκκλησία δηλαδή) συγγραφή των νέων βιβλίων και «πιθανές» αλλαγές στα θρησκευτικά».
Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Καμμένος «διαβεβαίωσε» τον Αρχιεπίσκοπο ότι «θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση». Ότι «τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας με την Εκκλησία».
(Είπε μάλιστα ότι επ’ αυτού ρώτησε τον πρωθυπουργό και του το… διευκρίνισε!)
Όπως αποδεικνύεται, ουδέν από όσα ο κ. Καμμένος ανέφερε ως αδιαμφισβήτητα γεγονότα και δεσμεύσεις της κυβέρνησης έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.
Δηλαδή, επρόκειτο για στάχτη στα μάτια!
Διότι στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το μάθημα των θρησκευτικών οφείλει να κάνει τους μαθητές να κατανοήσουν τη θρησκευτικότητα ως «πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας». Και ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί, πλην όμως φέτος στα σχολειά μας θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά τα νέα αναλυτικά προγράμματα.
Πρόσθεσε πως «σ’ αυτόν τον διάλογο βεβαίως είναι ευπρόσδεκτες οι απόψεις της Εκκλησίας, αλλά η τελική κρίση θα γίνει από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής».
Επομένως, δεν ισχύουν τα «από την αρχή» και «από μηδενική βάση» και «από κοινού με την Εκκλησία αποφάσεις για τη συγγραφή των νέων βιβλίων και πιθανές αλλαγές στα θρησκευτικά».
Ο δε υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, στην ίδια συνεδρίαση, ξεκαθάρισε πως «τα νέα προγράμματα Θρησκευτικών έχουν εκπονηθεί από ειδική Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στην οποία συμμετείχαν και θεολόγοι».
Προφανώς δεν εννοούσε θεολόγους που είχε ορίσει η Εκκλησία και οπωσδήποτε δεν τίθεται θέμα να συμβεί αυτό που ο κ. Καμμένος υποσχέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο, ότι δηλαδή «τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας με την Εκκλησία».
Έτσι κι’ αλλιώς, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα γίνει μεν διάλογος, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Μιλάμε για πολύ μεγάλες αμαρτίες…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top