ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

locked

Όλα βαίνουν καλώς, όταν οι άλλοι βάζουν λουκέτα

σε Ελλάδα/Οικονομία/Πολιτική

Προχθές είχα το προνόμιο να είμαι προσκεκλημένος σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαζί με μια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ζούσα εκτός Ελλάδος, η εικόνα που φιλοτέχνησε η εκλεκτή συμπροσκεκλημένη μου θα με έκανε να θέλω να επαναπατριστώ άρδην…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΗ ΒΕΡΟΥΤΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ

«Η ανεργία έπεσε δυο ποσοστιαίες μονάδες, οι Έλληνες φορολογούμενοι υπερκαλύπτουν τους στόχους των εισπράξεων φόρων του προϋπολογισμού, και η οικονομία έχει ανάπτυξη φέτος. Το ΔΝΤ προβλέπει 2,8% ανάπτυξη για το 2018, και η κυβέρνηση θα προσλάβει πάνω από 4.500 νέους υπαλλήλους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο διαγωνισμός των καναλιών θα αποφέρει 258 εκατομμύρια έσοδα που θα πάνε πίσω στο Λαό, και επιτέλους εκείνοι που έπρεπε να πληρώνουν αλλά δεν πλήρωναν, τώρα πληρώνουν.
Το ΔΝΤ πιέζει για οριστική απόφαση κουρέματος επί του Ελληνικού Χρέους ως το τέλος του χρόνου, και οι υπόλοιποι εταίροι συμμορφώνονται προς τις επιταγές του, να κλειδώσουν τα τωρινά χαμηλά επιτόκια για την Ελλάδα και να λύσουν το πρόβλημα του χρέους που μας πνίγει»
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!
Δεν μπορώ να φανταστώ πιο περίτεχνο τρόπο να πεις ψέματα λέγοντας αλήθειες. Ειλικρινά με ξεπερνάει. Υποκλίνομαι! Ήμαρτον, Κύριε!
Για κακή τύχη της εκλεκτής συμπροσκεκλημένης μου, για να πιστέψω την εικόνα που με τόση δεξιότητα καλλιτέχνησε για τους τηλεθεατές, δεν θα έπρεπε να απλά να ζω σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλον πλανήτη. Πόσω μάλλον, που βιώνω καθημερινά την ελληνική οικονομία, και παρακολουθώ τις εξελίξεις. Πόσω μάλλον, που βλέπω επιχειρήσεις γνωστές να αντιμετωπίζουν το λουκέτο!
Η ανεργία πράγματι κατά την ΕΛΣΤΑΤ μειώθηκε από το 25% στο 23%. Όμως μειώθηκαν οι θέσεις πλήρους απασχόλησης, και αντικαταστάθηκαν από θέσεις μερικής απασχόλησης ή άλλης ευέλικτης μορφής εργασίας. Για πρώτη φορά από την αρχή της μέτρησης των στοιχείων, τον Μάιο του 2016 οι θέσεις ευέλικτης εργασίας ήταν περισσότερο από το 50% των συνολικών θέσεων εργασίας της Ελληνικής Οικονομίας! Αυτό σημαίνει πως αν έχασαν τη δουλειά τους 3 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης με παλιούς μισθούς, και προσελήφθησαν στη θέση τους 4 εργαζόμενοι σε 4ωρη βάση με νέους μισθούς, τότε η συνολική ανεργία μειώθηκε τρεις μονάδες, ενώ η συνολική εργασία έπεσε σε αξία.
Οι Έλληνες φορολογούμενοι όντως πλήρωσαν περισσότερους φόρους στο κράτος, όχι όμως γιατί είχαν περισσότερα χρήματα, αλλά διότι η υπερφορολόγηση εντάθηκε κατά 40%.
Εκεί που η αδυναμία πληρωμής φόρων ήταν της τάξεως του 1 δισ. ευρώ μηνιαίως, πρόσθετες μη εξυπηρετούμενες οφειλές προς το κράτος, δηλαδή οι μη εξυπηρετούμενες φορολογικές οφειλές αυξάνονται τώρα κατά 1,4 δισ. κάθε μήνα. Το 50% όσων μπήκαν σε ρύθμιση των 100 δόσεων έχει ήδη χάσει τη ρύθμισή του.
Οι Έλληνες δεν έγιναν ξαφνικά 40% πιο μπαταχτσήδες: απλά δεν έχουν να πληρώσουν. Η αγελάδα στέρεψε από το γάλα και πλέον της κόβουν κομμάτια σάρκες και της ρουφάνε φλιτζάνια αίματος. Την σκοτώνουν. Με τις 450.000 κατασχέσεις του κράτους εναντίον των πολιτών κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, που πιθανότατα αριθμούν άνω του μισού εκατομμυρίου πλέον, οι μισοί Έλληνες χρωστάνε στην εφορία λεφτά που δεν έχουν να δώσουν! Κατάφωρη καταπάτηση του συντάγματος, που εντέλει οι πολίτες να συνεισφέρουν στα δημόσια οικονομικά σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Όταν ένας επιστήμονας στη δύση της καριέρας του βγάλει 100.000 ευρώ, το κράτος ζητάει 27% ασφαλιστικές εισφορές, συν 7% επικουρικά, ενώ από τα υπόλοιπα θέλει 36% φόρο, συν 36% προκαταβολή φόρου, συν 8% εισφορά αλληλεγγύης, συν 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, παίρνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τα 87.450 ευρώ του χριστιανού, και αφήνοντάς τον να ζήσει με 12.550 ευρώ, στο όριο της ακραίας φτώχειας για μια 4μελή οικογένεια!
Γατάκι, Κάφκα!
Η οικονομία, λένε, θα έχει 0,1% ανάπτυξη στο τέλος του χρόνου, αν συνεχίσει με τα δεδομένα της πάντα αυξημένης τουριστικής περιόδου. Βέβαια στην αρχή του χρόνου η προβλεπόμενη ανάπτυξη, έλεγε το ΔΝΤ, θα ήταν το ‘16 περίπου 1,4%. Αλλά φεύ! Έπεσε πάλι έξω!
Όμως το 2017 λέει πάλι το ΔΝΤ, δεν θα είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας όπως αρχικά έλεγε 2,7%, αλλά τώρα προβλέπει πως θα είναι 0,7%.
Και το 2018 που είναι ασφαλώς στο μέλλον, θα είναι πάλι 2,8%! Σε δυο χρόνια! Όταν καταρρέει η Ντόιτσε Μπανκ! Ναι! Πιστέψτε με!
Ήμαρτον, Κύριε!
Αμ, το άλλο: το ΔΝΤ προβλέπει πως το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο όταν σε 6 χρόνια αρχίσουν οι αποπληρωμές! Λες και υπάρχει περίπτωση οι εταίροι που σου δάνεισαν για να σε κρατήσουν ζωντανό και να τους αποπληρώσεις, το 2022 να αποφασίσουν να σε σπρώξουν σε άτακτη χρεοκοπία, μη μεταθέτοντας τις πληρωμές στο μέλλον! Έτσι! Από πίκα! Γατάκι, Ιονέσκο!
Αλλά οι περίπου 23.000 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο τον τελευταίο 1,5 χρόνο, που ήταν κατά 3.000 περισσότερες από όσες ιδρύθηκαν στο ίδιο διάστημα, δεν έχουν σημασία! Η οικονομία ανθεί!
Ακούς μπάρμπα ψεύτη;
Ακούω να λες!
Και φυσικά οι 4.500 που θα προσληφθούν στο ΕΣΥ, θα πληρωθούν εκτός προϋπολογισμού, από τα 70 εκατομμύρια που πήρανε από τους υπερθεματιστές. Εκτός προϋπολογισμού! Παρόλο που ο προϋπολογισμός είχε 380 εκατομμύρια για τις τηλεοπτικές άδειες. Παρόλο που ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί από το ΣτΕ, που όταν φάνηκε η προοπτική, η συνεδρίαση αναβλήθηκε επ’αόριστον, για πρώτη φορά στα δημοκρατικά χρονικά από ιδρύσεώς του ΣτΕ το 1929, από τον φιλελεύθερο Ελευθέριο Βενιζέλο! Αυτό που δεν τόλμησε κανένας πρωθυπουργός από την ίδρυση της Νέας Ελληνικής Δημοκρατίας, έγινε! Τώρα! Και απλά ήταν Δευτέρα!
Ήμαρτον, Κύριε!
Εγώ φταίω που δεν ανέχομαι κάποιοι να μας περνάνε όλους για κοπάδι από γίδια.
Και θύμωσα. Και τα είπα. Όλα!
Μίλησα και αμαρτία ουκ έχω.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top