ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Investment Team Greece

ETEπ: Στόχος μας είναι να χρηματοδοτούμε και όχι να απορρίπτουμε αιτήσεις…

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να συμβάλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο επικεφαλής του Investment Team Greece της ΕΤΕπ, Νίκολας Τζένετ.
«Είμαστε εδώ για να χρηματοδοτήσουμε επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν μόνιμες θέσεις εργασίας» επισήμανε το στέλεχος της ΕΤΕπ, μιλώντας στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων. Όπως εξήγησε, «ως τράπεζα προσκαλούμε τους ιδιώτες επιχειρηματίες απ’ όλο το φάσμα του επιχειρείν που αναζητούν χρηματοδοτήσεις στα επενδυτικά τους σχέδια, να χτυπήσουν την πόρτα μας και να συνεργαστούμε». Οι συνολικές χορηγήσεις – συνέχισε – για το 2016 θα εξαρτηθούν αποκλειστικά και μόνον από την ζήτηση που θα υπάρξει για χρηματοδότησης από μέρους του ιδιωτικού και φυσικά του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα».
«Στόχος μας είναι να χρηματοδοτούμε και όχι να απορρίπτουμε αιτήσεις δανειοδότησης», επισήμανε ο κ. Τζένετ και επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ελλάδα «διαθέτει ποιοτικά πολύ υψηλό ανθρώπινο δυναμικό, μεγάλο μέρος του οποίου, λόγω της κρίσης, έφυγε από την χώρα». «Στόχος είναι με την ανάπτυξη να επιστρέψει» πρόσθεσε.
«Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε στην παροχή τεχνικής υποστήριξης σε έργα που θα είναι κατάλληλα και βιώσιμα, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, τις εταιρείες μέσης κεφαλαιοποίησης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας» συνέχισε.
Αναφορά έκανε τέλος, και στην πρόθεση της ΕΤΕπ να ενδυναμώσει περαιτέρω τη συνεργασία με τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, ιδίως για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top