ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Tουλάχιστον 300.000 οι αδίκαστες υποθέσεις λόγω αποχής δικηγόρων

σε Ελλάδα/Κοινωνία/Μαζί τα φάγαμε

Σε 320.000 ανέρχονται οι αδίκαστες υποθέσεις σε όλα τα δικαστήρια της επικράτειας εξαιτίας της πολύμηνης και πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το νούμερο αυτό έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες υποθέσεις που παραμένουν αδίκαστες επί χρόνια με αποτέλεσμα το σύνολο των αδίκαστων υποθέσεων να ξεπερνάει πλέον τις 700.000.
Για να επανέλθουν οι ρυθμοί εκδίκασης σε κανονικά για την ελληνική δικαιοσύνη επίπεδα απαιτούνται τουλάχιστον επτά με δέκα χρόνια.
Δικαστές και εισαγγελείς αντιμετωπίζουν με έντονο προβληματισμό την επόμενη μέρα στη δικαιοσύνη και σχεδόν όλοι προβλέπουν ρυθμίσεις στο μέλλον για παραγραφή, ουσιαστικά, κάποιων αδικημάτων και κλείσιμο κάποιων υποθέσεων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να συνεχίσει το δικαστικό σύστημα να λειτουργεί.
Το ενδεχόμενο ρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε κλείσιμο κάποιες υποθέσεις ήσσονος σημασίας αναμένεται να τεθεί με το νέο δικαστικό έτος, καθώς τα δικαστήρια από την 1η Ιουλίου, ουσιαστικά, κλείνουν ή υπολειτουργούν, λόγω των δικαστικών διακοπών. Άλλωστε παρόμοιες ρυθμίσεις έχουν ληφθεί και άλλες φορές στο παρελθόν για την αποσυμφόρηση των φυλακών από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις, που με διατάξεις έδιδαν τη σχετική ευχέρεια αποφυλακίσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top