ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Nissan X-Trail T32

Ανακαλούνται περισσότερα από 200 οχήματα Nissan

σε Μαύρη Λίστα

Στην ανάκληση Nissan X-Trail (T32) και NV200 (M20) προχωρά η επίσηµη αντιπρόσωπος της Νissan στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.
Η ανάκληση αφορά συνολικά 256 οχήµατα, για το NV200 αφορά µοντέλα ετών από 2009 έως 2016, ενώ για το X-Trail μοντέλα ετών από 2014 έως 2016.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nissan, η επίστρωση χρώµατος που τοποθετήθηκε από τον προµηθευτή του αµορτισέρ, της πέµπτης πόρτας κατά την παραγωγή δεν συµβαδίζει µε τις προδιαγραφές της ιαπωνικής φίρμας για την προστασία από σκουριά.
Ως αποτέλεσμα υπάρχει η πιθανότητα ο εξωτερικός σωλήνας του αμορτισέρ να σκουριάσει και να σπάσει οδηγώντας την απώλεια του αερίου που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Σε αυτή την περίπτωση το αµορτισέρ δεν θα µπορεί να στηρίξει την πέµπτη πόρτα ενώ, σε σπάνια περίπτωση, εάν παρουσιαστεί αυτή η αστοχία µπορεί να προκληθεί αποκόλληση του αµορτισέρ κατά την λειτουργία της πέµπτης πόρτας.
Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν σχετικά το Σεπτέµβριο του 2016 µε συστηµένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., προκειµένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτηµένο συνεργείο του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει αντικατάσταση του αµορτισέρ της πέµπτης πόρτας, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.
Μέχρι την επισκευή συνιστάται στους ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων να είναι προσεκτικοί κατά τη χρήση της πέµπτης πόρτας των οχηµάτων τους.
Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε το τµήµα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στους αριθµούς 210 3489313 και 210 3489438.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top