ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Andreadis

Ανδρεάδης: Καταλύτης για τον τουρισμό η φετινή περίοδος

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Καταλύτη για την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης τη φετινή τουριστική περίοδο. Από το βήμα της διεθνούς έκθεσης τουρισμού «ΙΤΒ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, ο κ. Ανδρεάδης εκτίμησε ότι οι διεθνείς αφίξεις, για το σύνολο του έτους, μπορεί να ανέλθουν στα 25 εκατ. (27,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας) από 23,5 εκατ. το 2015. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα συνολικά έσοδα μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η αύξηση δεν θα είναι οριζόντια σε όλη την χώρα, καθώς συγκεκριμένοι προορισμοί που πλήττονται από το προσφυγικό, θα παρουσιάσουν σημαντική πτώση στις αφίξεις τους.
Αναγκαία προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, μέχρι το τέλος Απριλίου. Παράλληλα, πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως προς την αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης καθημερινότητας και λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών και των τουριστικών προορισμών, ιδιαίτερα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν όλο αυτό το διάστημα απορροφήσει το βάρος του προσφυγικού.
Αν δεν υπάρξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, προειδοποίησε ο κ. Ανδρεάδης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η εικόνα της Ελλάδας να επιβαρυνθεί σημαντικά και να καταγραφούν σοβαρές απώλειες στα βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού και κατά προέκταση, στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση και σε όλους τους άλλους κλάδους και επαγγέλματα που διασυνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται τα συνολικά αποτελέσματα να κινηθούν χαμηλότερα από αυτά του 2015, εκτίμησε, καταλήγοντας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top