ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÁÈÇÍÁ - ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ/ÅÊÌ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÁ ÅËËÇÍÉÊÁ ÁÌÕÍÔÉÊÁ ÓÕÓÔÇÌÁÔÁ (ÅÁÓ)(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Αντάρτικο Δρίτσα κατά Τσίπρα ενόψει ανασχηματισμού

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Επιμένει κατά των ιδιωτικοποιήσεων ο υπουργός Nαυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, καθώς όπως λέει δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Δρίτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0 σημείωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις «δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», «δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως λέει χαρακτηριστικά «Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό γι’ αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού.
Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό».
Στο σημείο αυτό ο υπουργός σημείωσε πως «είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη αναπτυξιακή με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση» καταλήγοντας ότι αυτή η αντίφαση «δεν είναι αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κόμμα διαπλεκόμενο και η αντίφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη πολιτική παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό».
Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Δρίτσας ανήκει στην ομάδα των «53+», που χθες με κείμενο-παρέμβαση στην ιστοσελίδα commonality.gr, που απηχεί τις απόψεις της ιδεολογικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, στήριζε τον υπουργό Ενέργειας στις ενστάσεις που έχει για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τονίζοντας: «Να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top