ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

o-kabgas-samara---zwis-kai-i-zougkla-sti-bouli.w_hr

Αξιωματική Εναλλακτική Πολίτευση και όχι Αξιωματική Αντιπολίτευση

σε Ελλάδα/Πολιτική

Από την αρχή της ελληνικής κρίσης έως και σήμερα, ο μόνος σταθερός σύμμαχος που είχε και εξακολουθεί να έχει η Ελλάδα, είναι το ΔΝΤ. Και αν είχαμε εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα του πρώτου μνημονίου, σήμερα φυσικά δεν θα είχαμε μνημόνια…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ SAATCHI & SAATCHI DIRECT ΚΑΙ SENSE INTEGRATED

Τόσο όμως στο παρελθόν ο κύριος Σαμαράς, όπως και σήμερα ο κύριος Τσίπρας, θεωρούν ότι το ΔΝΤ αντιμάχεται τα συμφέροντα της Ελλάδας! Οι θέσεις του ΔΝΤ είναι αταλάντευτες: Για να βγει η χώρα από την κρίση, θα πρέπει να αποκτήσουμε κράτος (που δεν έχουμε) και συγχρόνως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μας μειώσουν το χρέος. Τόσο απλά.
Ευτυχώς, μία κορυφαία διαρθρωτική αλλαγή –έστω με πολλά λάθη- έγινε με την ψήφιση του ασφαλιστικού, που χρόνια τώρα άφρονες πολιτικοί το είχαν κυριολεκτικά διαλύσει. Από το 2000 έως και το 2015, τα ταμεία κύριας ασφάλισης επιχορηγήθηκαν με 154.4 δισεκατομμύρια ευρώ, γιατί απλούστατα οι ασφαλιστικές εισφορές δεν ανταποκρίνονταν στις καταβαλλόμενες συντάξεις. Εναλλακτική λύση εξεύρεσης οκτώ δις τον χρόνο για επιδότηση των ασφαλιστικών ταμείων δεν υπάρχει. Προς τι λοιπόν οι λαϊκίστικες εκδηλώσεις αγάπης προς τους συνταξιούχους τους οποίους αυτοί εξαθλίωσαν; (Ο μαφιόζος πάντα στέλνει τα περισσότερα λουλούδια στην κηδεία τους θύματός του)
Δεν πρόλαβε όμως η κυβέρνηση να κάνει ένα σωστό βήμα και αμέσως έσπευσε να το «διορθώσει» με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που πολλές φορές είναι ανασφάλιστοι, που δουλεύουν 8-10 ώρες ημερησίως, που πλειστάκις πληρώνονται με αρκετούς μήνες καθυστέρηση, που ένα εκατομμύριο είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, που όταν εργάζονται αμείβονται κατά μέσον όρο με 750 ευρώ, φορολογούνται αδρά για να πριμοδοτούν τους δημοσίους υπάλληλους που αμείβονται κατά μέσο όρο με 1280 ευρώ και απολαμβάνουν επτάωρη απασχόληση και φυσικά μονιμότητα.
Πάντως, η συμμετοχή της ευρωπαϊκής τράπεζας ανασυγκρότησης στο ξεσκαρτάρισμα των κόκκινων δανείων, τα έξι δις που θα έλθουν για την εξόφληση των δημοσίων χρεών στους ιδιώτες και η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, θα δώσουν πνοή στην αγορά και στις τράπεζες, όσον και αν οι κατ’ επάγγελμα μισθοφόροι της μιζέριας και της καταστροφολογίας βάζουν τα δικά συμφέροντα αυτών που εκπροσωπούν πάνω από αυτά της χώρας. Βέβαια, δεν ξεχνάμε ότι τη «διακυβέρνηση» της χώρας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως δεν αντιλαμβάνεται ότι το ΔΝΤ είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας, άλλα τόσο δεν αντιλαμβάνεται ότι η επιχειρηματικότητα είναι ο καλύτερος φίλος του εργαζομένου.

Σημείωση
Ο κύριος Μητσοτάκης, θα πρέπει άμεσα να μετατρέψει τη ΝΔ από Αξιωματική Αντιπολίτευση σε Αξιωματική Εναλλακτική Πολίτευση. Και πρέπει και μπορεί.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top