ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

epa04307564 Managing director of the European Stability Mechanism Klaus Regling attends a press conferenc after his meeting with Greece's Finance Minister Gikas Chardouvelis (not pictured) in the ministry in Athens, Greece, 09 July 2014. The Greek Finance Ministry officially announced that Greece will make a new attempt to borrow from international markets through the issue of a three-year bond worth 2.5-3.0 billion euros. Sources at the ministry said that the interest rate is expected to be set at 3-3.5 percent.  EPA/YANNIS KOLESIDIS

Απαισιόδοξος για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και ο Ρέγκλινγκ

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Οικονομία/Πολιτική

Την ελπίδα ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να ολοκληρωθεί πριν τις αρχές Μαΐου, εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, αμφισβητώντας παραλλήλως την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πιθανότατα, αν και δεν είναι σίγουρο, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την ελληνική αξιολόγηση πριν τις αρχές Μαΐου».
Ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθύμισε ότι η επιτυχής αξιολόγηση συνιστά προϋπόθεση τόσο για την εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων προς την Αθήνα, όσο και για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM αποκάλυψε ότι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα πιθανότατα θα είχαν φύγει από την Ευρωζώνη εάν δεν είχε συσταθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.
Πέραν της εκτίμησής του ότι η αξιολόγηση θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Μαρτίου, ο Κλάους Ρέγκλινγκ επέκρινε ευθέως την ελληνική κυβέρνηση για την αποτελεσματικότητά της, σημειώνοντας ότι «η ικανότητα των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος, είναι πιθανώς η πλέον αδύναμη στην Ε.Ε.».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top