ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

voridis-1

Βορίδης: Οι ψηφοφόροι να σκεφθούν τι έχουμε κάνει για μετανάστευση, φορολογία, κατώτατο μισθό, άμυνα

σε Ελλάδα/Πολιτική

Τα διλήμματα της ευρωκάλπης έθεσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του, στο ertnews και τον Γιώργο Κουβαρά. Αναλυτικά για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, κατά τον Μ. Βορίδη «έχει πολιτικό ενδιαφέρον ποια, εν τέλει, θα είναι η διαφορά» με τα άλλα κόμματα. «Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχαμε μια διαφορά 24 μονάδων, έχει σημασία να δούμε ποια θα είναι η διαφορά στις ευρωεκλογές», είπε.

Ταυτοχρόνως χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές, επαναλαμβάνοντας πως θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα. Στην ευρωκάλπη, όμως, κρίνονται και ευρωπαϊκά ζητήματα, επεσήμανε, φέρνοντας το παράδειγμα της διαπραγμάτευσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και πώς αυτή θα επηρεασθεί από τους πολιτικούς συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο ερώτημα εάν πρέπει να υπάρξουν στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο περισσότεροι υποψήφιοι με πολιτική καταγωγή στη Δεξιά, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι στον Π. Δήμα και την Β. Πατουλίδου δεν βλέπει το ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπει ανθρώπους με σημαντική συνεισφορά στον αθλητισμό, αλλά και την αυτοδιοίκηση. Ερωτηθείς, για την επιστροφή του πυρσού στο έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε πως «δεν είναι τυχαία, έχει σχέση με τα 50 χρόνια της παράταξης».

Σε σχέση με το νόμο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ανέφερε πως «μια μερίδα ψηφοφόρων μας είναι στενοχωρημένη για την απόφαση της Βουλής στο θέμα του γάμου» ενώ σ’ ερώτηση αν έχει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ απάντησε καταφατικά. Επέμεινε, όμως, ότι εντός της ΝΔ είναι «συντριπτικά περισσότερες οι συμφωνίες από τις διαφωνίες», ακριβέστερα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο γάμος ήταν η μοναδική διαφωνία. Κάλεσε, μάλιστα, στο σημείο αυτό, τους ψηφοφόρους της ΝΔ την ώρα της κάλπης να σκεφθούν «τι έχουμε κάνει για τη μετανάστευση, για τη φορολογία, τον κατώτατο μισθό, για την ανάπτυξη, την άμυνα». Ενώ με αφορμή τις γενικότερες, όχι μόνο στο γάμο, απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διετύπωσε την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή στο ερώτημα, αν πρέπει να συζητάμε με την Τουρκία ή όχι.

Για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, παρατήρησε πως «θέμα βουλευτικής ασυλίας δεν τίθεται γιατί ο κ. Καραμανλής ελέγχεται υπό την υπουργική ιδιότητά του, δεν ελέγχεται υπό τη βουλευτική του. Ποια βουλευτική ασυλία να αρθεί;», διερωτήθηκε και συνέχισε με αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Θύμισε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εκείνη που κατήργησε στη Συνταγματική Αναθεώρηση, τη βραχεία αποσβεστική προθεσμία. Ως εκ τούτου, εξήγησε, το όποιο αδίκημα μπορεί να αναζητηθεί στην παραγραφή του αντίστοιχου αδικήματος και «μένει εκκρεμές και ανοιχτό για το μέλλον».
Για την επιχειρηματική δραστηριότητα των πολιτικών προσώπων

Για το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των πολιτικών προσώπων, είπε για το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, του 2016, πως «και τότε είχαμε επισημάνει ότι είναι ένας ακραίος νόμος, γιατί απαγορεύει οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στην αλλοδαπή».

Από την άλλη, ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει εξηγήσεις. Εξήγησε δε, ότι «η υπόθεση Κασσελάκη δεν συνδέεται με το πόθεν έσχες, εκεί μπορεί να προκύψει» (σ.σ. η όποια παράβαση του νόμου). «Αλλά η υποχρέωση να μην έχεις (σ.σ. εταιρείες στην αλλοδαπή) δεν συνδέεται με το πόθεν έσχες». Και, εν κατακλείδι, ζήτησε από τον Στ. Κασσελάκη αναλυτικές απαντήσεις για το «ποιες εταιρείες έχει, τι κάνουν, τι εισόδημα έχουν».

Ερωτηθείς, τέλος, για τα περιστατικά ομοφοβίας, ο υπουργός Επικρατείας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν μπορεί άνθρωποι να τραμπουκίζονται, να προπηλακίζονται για τις επιλογές τους». Και, κλείνοντας, απένειμε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία για την επάρκεια και την ευαισθησία που επέδειξε, όπως είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top