ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ՋǠ- ӕƇԇӇ É`ԏ͠БϛЏˏÉӌϠ2017 (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν τον 24χρονο οδηγό της Πόρσε γιατί ήταν πλούσιος

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Ταξικά χαρακτηριστικά στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα με την Πόρσε είδαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Στο πρωτοφανές δυστύχημα που είχε τραγικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διέκριναν «έπαρση» του οδηγού της μοιραίας Πόρσε, είδαν ότι ήταν «κακομαθημένος» και τελικά διαπίστωσαν ως πραγματογνώμονες στη θέση των πραγματογνωμόνων ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν ότι ένα πλουσιόπαιδο είχε ένα πανάκριβο, γρήγορο αυτοκίνητο.
Στα social media η συζήτηση για το αδιανόητο τροχαίο δυστύχημα αποτελεί υπ’ αριθμόν ένα θέμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στα διαδικτυακά «καφενεία» έχουν υιοθετήσει αντίστοιχη στάση και επιχειρήματα με εκείνα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 διαπίστωσε ότι το δυστύχημα έχει ταξικά χαρακτηριστικά.
«Εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τί να πω, επειδή ήταν παιδί πλουσίου είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου, δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Ότι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σ’ έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο ότι «δεν βαριέσαι, όλα είναι δικά μου»».
Στο ίδιο μήκος κύματος, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, υποστήριξε: «Η πρώτη ανάγνωση είναι αυτή: ότι είναι ένα πολύ πλούσιο παιδί με πολύ ακριβό αυτοκίνητο, να μη βλέπει όριο στο δρόμο και να θεωρεί ότι όλα αυτά του ανήκουν. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυτή την έπαρση και να συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο. Να μην είναι οριοθετημένος. Έτσι έγινε πρόξενος αυτού του ατυχήματος».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top